07 oktober 2011

Darila za ženske

Kaj dati za darilo, je večno vprašanje, ki zelo pogosto vznikne ob raznih pogovorih... In najboljše, da začnete že zdaj razmišljat, ker bo novo leto hitro tu, pa gotovo se precej rojstnih dni nabere vmes;) Tukaj je nekaj preprostih idej, primernih za skoraj vsak žep (najin trenutno ni ravno najgloblji in upam, da obdarovanci zato niso preveč razočarani - poizkušam pa ta primankljaj nadoknadit z malo iznajdljivosti in izvirnosti;). Ne vem, če vedno uspe - to je treba vprašat obdarovance. Ampak mogoče se komu utrne kaka res dobra ideja ob pregledu teh in že to je nekaj.

Tole je bilo darilo za svakinjo za rojstni dan - vse je doma sešito iz koščkov blaga, ki mi jih je dala ena fajn prijazna punca, ki ima dva sinova, ki roza in vijola ne šmirglata;):
- kozmetična torbica
- borša za v trgovino
- vrečka za kljukice (ščipalke, klinčke, kakorkoli že rečete temu, kar drži vaše perilo na vrvi;)
- star obešalnik, oblečen v blago in podložen, tako da razne oblekice na naramnice in puloverji ne bodo polzeli iz njega.
- in še dve blazinici, napolnjeni s sivko, za preganjenje moljev iz omar
Tole je bilo darilo za dedijevo "prijateljico" - čeprav čajnik in skodelici niso bili dragi, lahko dobro zgledajo, ko jih po svoje poslikaš:
- čajnik
- in dve skodelici:
Vse skupaj - pa še Lejlini prstki za bonus;)
Uf, ta post pa že dolgo čaka!!! Če vam povem, kako se je začel: približuje se dan žena in za vse tiste, ki ste boljše organizirani od mene in začnete delati darila prej kot zadnjo noč, je tukaj nekaj idej, s čim lahko razveselite svoje mame, babice, učiteljice, vzgojiteljice in druge ženske v vašem življenju (no, in moške, čeprav ne poznam nobenega, ki bi bil vesel take torbice kot je spodaj;), ampak verjetno pojedel bi pa ostala darila:):
Taki mini torbici pravijo pill box, našla pa sem jo na straneh Ottobre magasina (to je revija s kroji za otroke, moja najljubša revija, mimogrede).
 Zgornjo sem naredila eni babici, spodnjo pa drugi:
Naslednjič pa še ideje za vselitev v novi domek (ali pač kar tako, darilo, ki ga lahko prinesemo gostiteljem), pa darila za moške... Se bo nabralo nekaj idej do novega leta, hehe.
Nekaj idej boste pa našli še pri darilih za odrasle in pri domačih darilih.

2 komentarja:

Darilko pravi ...

Čajnik in skodelici izgledajo res super, sem malce brskal po vaših objavah, imate zares izvirne ideje.

teja pravi ...

Lepo, da ideje deliš z nami. Tudi jaz se ven vlečem s home made darili, ker imam trenutno več časa kot denarja. Sem za rojstne dneve nečakinj in hčerinih prijateljic sešila že sedem tistih punčk,o katerih si pisala enkrat v začetku tega leta. Za fantke pa pridejo prav pošastke iz flisa.
Res hvala, hvala za vse ideje, kar tako naprej.