06 januar 2022

Ponovoletno pospravljanje

Vsi dobri možje so že raztrosili svoje darove in zdaj jih je treba pospravit... Kako se tega lotit?

- splača se poiskat vse dele, ki so spadali k staremu strojčku, ki ne dela več, če ste dobili novega, na katerega stari deli ne pašejo... Včasih seveda potem vidiš nekaj, kar bi lahko bilo še uporabno (recimo stojalo ali pa metlica in ok, če se bo kdo res spravil naredit  ročaj (idejo smo imeli 3je, neodvisno...) in jo bomo uporabljali kot navadno ročno stepalko, super, bomo obdržali, ker smo hrčki in nam je težko uporabne reči stran metat... ampak naj bo potem drugje - sicer se ves čas meša in ne veš, kaj spada k čemu... - ali imamo samo mi kakšne reči/delčke v kuhinji, za katere nimamo pojma, h kateremu strojčku pašejo?) 

- splača se prebrat navodila in dat stran navodila v vseh čudnih jezikih, ki jih itak ne razumete ali pa vam niso tako blizu kot recimo slovenska ali angleška (meni) - če ni drugega, bom tudi nemška navodila prebrala, vsekakor pa ne bojo prvi izbor:D. Torej razpnem navodila, vzamem ven šop, ki je v "čudnih" jezikih in obdržim tisto, kar res rabim - manj prostora zasede in hitreje najdeš, kar rabiš, ker ti ni treba iskat. Samo pazite, kje je garancija, ker je včasih nekje vmes ali pa ni pri vašem jeziku. Aja, pa račun se splača kar tja zraven pripet;).

- ko smo ravno pri navodilih - za stvari, kjer veste, da boste navodila pogosto rabili, ker so gor kake mere ali kaj podobnega... se splača navodila nekak integrirat v samo reč - takole sem izrezala angleški del navodil in jih prilagodila, da pašejo na zadnjo stran moje plošče z utori (prilepljeno je s selotejpom, nič fensi, dela pa;)... Tako se mi ni treba spraševat, kaj hudiča pomeni zvezdica in kaj srček in za kako širok papir je to mišljeno... Take bedarije potem prihranijo čas:)

Premislite, kako boste zadeve uporabljali, kje boste rabili navodila - navadno jih rabimo nekje zraven strojčka - ampak če so navodila v loncu, to ni praktično. Niti če so v omarici zraven lonca... Lahko pa imate majhno poličko z navodili, kjer so zraven še garancije. Sama imam navodila za kuhinjse stvari kar pri receptih, saj so v navodilih pogosto tudi recepti (ki so večinoma dobri, saj so zelo preizkušeni)... Vem, vem, minimalisti z Marie Kondo na čelu, bi mi rekli, da moram vsa navodila vršt stran (mogoče smem obdržat samo stran z garancijo) češ da lahko vsa navodila najdeš na netu, če je treba - ampak ona ne peče kruha in ne dela zelenjavnih juh po receptih iz navodil;). Meni se ne da iskat po netu navodil za točno moj model strojčka, sploh čez nekaj let, ko so mogoče nekje na 10. guglovi strani (kar uradno pomeni, da jih ni;)... Meni je všeč imet navodila nekje, kjer jih lahko najdem - ali v fasciklu z navodili ali na polici med recepti... Kakorkoli, samo da vem, kje iskat.

Vem, da tale objava ni ravno "navdihujoča" ali lepa, vendar je praktična! In če lahko hitro najdeš navodila za nekaj, česar ne uporabljaš ves čas, potem to večkrat uporabiš, boljše znaš uporabljat, boljše narediš in imaš več časa za kaj bolj pametnega, kot je iskat navodila;).
Enkrat sem nekje prebrala, da je najboljše izkoriščen čas tisti, ki ti prihrani čas v prihodnosti... Zato si vzamite čas za te male bedarije; vem, da se nam vsem mudi v novo leto in si vsi težko odtrgamo tistih 15 minut, vendar se res splača:). Pa še lepše je:). 
Uživajte z vsemi darili, nam je dedek Mraz prinesel palični mešalnik in robotski sesalnik - oboje celi družini - slednjega so bili najbolj veseli otroci (go figure:D)! Kaj od tega bi radi videli v akciji na blogu, hehe?
 

Ni komentarjev: