05 junij 2020

Tiskanje z vsem možnim

Zadnjič smo naredili velike blazinice za tiskanje. Kako jih bomo uporabili? Ali bolje rečeno - s čim? Ja, z vsem možnim, karkoli imate pri roki! Vikend je s svojo napovedjo kot nalašč za tole!
Spet - to je precej "messy" - pujčikasta dejavnost, kot ustvarjanje pogosto je... Zato si zaščitite mizo z nečim, kar jo bo varovalo, da boste lahko "zen mirno" opazovali svoje otroke pri njihovem packanju; mi imamo eno poceni zaveso za tuš za ta namen, če nimate nič takega, pa je dober tudi časopisni papir. Dajte blazinice vsako na svoj plastičen "pladenjček" (razne plastične embalaže vsega mogočega), z otroki poiščite vse mogoče stvari za tiskat in se lotite dela:
Najprej pomočiš/potapkaš izbrani predmet na blazinico (mimogrede, v posodici zraven vidite eno mokro krpico - toplo priporočam za brisat prstke;):
Lahko pa barvo nanj naneseš tudi s čopičem ali zobno ščetko za dodano teksturo:
Potem previdno odtisneš predmet na papir.
  Previdno dvigneš in ponoviš z naslednjim... Zdaj vam je že jasno, zakaj je fajn imet tri osnovne barve, ki se bojo lepo mešale, ne?;)
Nastanejo zelo zanimive slike - lasje so odtisi prerezanega stroka česna, telo odtis granatnega jabolka, rožice pa od ročne stiskalke za plastelin...
Leteči krožniki so krompir, sonce je bila pomaranča, vesoljčki pa razni okrogli predmeti...
Tale divja zabava je delo najmlajšega - in meni izgleda kot da bi srednji imel masko zaradi korone gor:D. Tiste klobasice na vilici so pa odtis jabolka...
Lasje iz mrežice za pomivat posodo, obraz iz pomaranče, oblaki iz granatnega jabolka...
Ampak bolj kot končni izdelki je važeno ustvarjanje, proces... In ta je res zabaven:). Še mama ne ve, kaj bo delovalo in kaj ne... Kombinacij je nešteto, uporabite pa lahko karkoli (kar mama dovoli;) - če si mama ali oče,  torej karkoli;)).
In na koncu lahko naredite razstavo na kuhinjskem pultu, hehe:)

Ni komentarjev: