21 julij 2015

Sonce - Zemlja

V čast vročemu Soncu, ki tako pridno ogreva našo staro lepo Zemljico te dni, smo se s puncama igrali, kadar je mali v vročini spal:). Najprej sem ju vprašala, kako velika mislita da bi bila Zemja, če bi bilo Sonce veliko kot tale velika žoga za na plažo. Prinesli sta vsaka svojo žogico, zlatolaska se je še pritoževala, da ni našla večje.
Potem pa sta bili kar presenečeni, ko sta ugotovili, da je Zemlja velika kot ena suha oliva (nismo meli graha, ki bi bil bolj okrogel, ampak nekje tako je razmerje).
Potem smo na poti na plažo zavili še na nogometno igrišče in punci sta se šli Sonce in Zemljo. Zemlja se je vrtela okoli svoje osi in povedala, kdaj je dan in kdaj je noč in krožila okoli sonca in pri tem povedala vse letne čase.
Na koncu pa smo še gledali, kako daleč je Zemlja od Sonca - če bi bilo Sonce veliko kot žoga za na plažo in Zemlja kot mali kamenček/grah/suha oliva:D... bi bilo med njima celo nogometno igrišče!
Našemu Soncu (ja, vmes sta se seveda zamenjali;) je bilo med tem vroče in se je umaknilo v senco - še soncu je vroče, haha:D...

Ni komentarjev: