07 maj 2014

Najbolj osovražena kuhinja

Rada kuham. Ampak kuhinja, ki so jo pustili tu bivši lastniki (tista, ki je nismo premikali in zato še ni razpadla - sta bili prej dve), pa me je spravljala ob živce! Pol leta uporabe sem se vsaj 3x na dan spraševala, kako so ljudje tu lahko kuhali in kam so dali vso hrano in posodo in kako hudiča so lahko karkoli skuhali, če je varovalko vrglo ven, če si prižgal pečico in katerikoli drugi aparat hkrati in če nimaš nič pulta in če se vse omarice končajo pod stropom in so tako ozke, da niti naših jedilnih krožnikov nisva mogla dat notri! Pa še predali in vse ostalo je razpadalo, težko ven potegnit, skratka groza! Res, to je bila najbolj osovražena kuhinja na svetu! Zdaj bo zelo zelo ljubljena delavnica - kako se vse hitro spremeni, če se zamenja namen, hehe. Tole na sliki je ta osovražena kuhinja:
 Čeprav sem hipi po duši in so mi od vseh stilov 70-ta najbližje, mi ta rjava kuhinja iz 70ih ni bila prav nič všeč niti vizualno (verjetno je sicer precej vplivalo to, da je bila tako ultra nepraktična! Če bi delala, me tudi dizajn ne bi tako motil;)
Lubi mi je sicer ves čas potrpežljivo razlagal, da vsi ljudje pač ne delajo domačih testenin, da ne kuhajo vsi skupaj svojimi malimi otroki in boljšimi polovicami in da nimajo vsi sladoledarja, (vendar je tega on še bolj pogrešal, če smo čisto iskreni;))... Ampak vseeno - to je glupa kuhinja! Bo pa krasna delavnica:)
 Lepota nape, ki samo ropota, vleče pa nič:D (zgoraj). No, eno stvar pa moram pohvalit: stojalo za začimbe (spodaj) se je dobro obneslo in gor gre veliko več kot izgleda:)
Malo sva sicer uspela v tudi to kuhinjo usposobit:
- vanjo sva prinesla eno veliko omaro za hrano (zdaj orodje:) in kot vidite na sliki zgoraj, mi je lubi
- namontiral lučko nad pult (s stikalom! Ker prej je bila brez in tok je ven metalo...) Jaz pač veliko pečem ponoči, kaj naj... Pa pozimi je tako skoz noč! In ker že tako bolj slabo vidim, rabim svetlobo;)
 Tako da je bilo potem neprimerno boljše, vedno se nekaj da naredit, ampak vseeno - ni primerjave z mojo bivšo in še manj z mojo zdajšnjo kuhinjo! Kot je rekla ga. Gros Novak: "Ja, veš, v 40ih letih se je tudi pri kuhinjah marsikaj spremenilo:) Tudi na boljše:)" In še kako prav ima! Tako da če slučajno še cagate, ali bi menjali svojo staro kuhinjo, ki jo je načrtoval bogvekdo in vam žre živce... vam povem, da SE SPLAČA! Resno. Ne, ni plačana reklama, čisto resno se čisto drugače živi v ljubljeni kuhinji, človek rajši kuha, družina večkrat je skupaj,... ma, življenje je lepše, no!:)

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

To pa je fajn, da boste lahko imeli delavnico. Koliko sob pa ima stanovanje?

veri pravi ...

Ja, zelo fajn:). Sob je dovolj: zgoraj 3 spalnice, ki bodo nekoč za vsakega malega ena, zdaj pa smo vsi gor iz praktičnih razlogov:). Spodaj pa kuhinja, dnevna, delavnica in dve sobici za naju - zaaaakon! Kasneje bo ena od teh sobic najina spalnica, ampak delavnica nama vseeno ostane:).

Anonimni pravi ...

O super, to imate pa res pravo palačo. Se sploh znajdeš proti prej ;).
Zdaj pa že nestrpno čakamo slikice od NOVE kuhinje.

mateyka pravi ...

holy crap! res "soci-oldtajm" kuhinja.. O.o

katja pravi ...

zher so tu kuhali smoa čaj in kavo :-)

uff v vsakem fletu smo najbolj rpedallai ravno kuhinjo..to je življensko ..pa čeprav neprimerno manj kuham in pečem kot ti :-)

veri pravi ...

mateyka, hehe, veš, da nisem tako zbirčna... Ta je bila pa res užas! Za orodje je dost lepa:D.

katja, ja, kuhinja je najbolj esencialna! Sem ugotovila, da mi kar ni bilo za it kuhat v tisti grdobi nefunkcionalni... Tu pa... hehe, I'm back!:D