01 oktober 2012

Majčki za prvi dan vrtca

Se samo na hitro oglasim, predno grem brskat med slike gusarske zabave (nečak je imel 4 leta in ja v gusarski fazi), ampak tole tudi že čaka na objavo in ker zdaj uvajate v vrtce, je verjetno pametno, da čim prej dam od sebe;). Torej: moja porodniška se na žalost počasi izteka oz. smo že na 3/4 in počasi bi bilo dobro, da se punci spet navadita vrtca, da se ne bojo vsi trije naenkrat uvajali... Zato zdaj hodita 2-3x na teden v vrtec (beri: v septembru sta bili recimo 5x:D), ampak tak je plan - počasi pač;). 

In kot je pri nas že tradicija, sta punci tudi letos dobili nekaj za oblečt za prvi dan vrtca. Ker letos ni bilo tako noro lepo toplo kot lani, ko sta dobili oblekici, vendar pa še ni bil mraz kot ko sta šli prvič v vrtec, sta dobili T majčki s kratkimi rokavi, okrašenimi s prtički:
 
Seveda sta gor njuni omiljeni živali: Lejlin lev in levinja (je vzg. v vrtcu prijazno komentirala, da ima lepa leva, pa jo je mala takoj popravila, da en je res lev, drugo pa levinja, da saj vidi, da nima grive:D) in Ronjina veverica in ježek. Sem imela srečo, da sem našla prtičke s temi motivi nekje v svoji skladovnici:) in tokrat nisem imela ravno dosti dela s tem, hehe:) Kar je bilo super, ker sem bila bolna...
In še nahrbtniček za v vrtec, star že par let, ampak se še tako lepo obnese, da ga še vedno z veseljem imata v vrtcu:)

Kakšne tradicije imate pa vi?

3 komentarji:

petra m pravi ...

Super blog...vedno se najde kakšna zanimiva ideja. Z veseljem prebiram tvoje poste, človeka kar napolnijo z energijo. Hvala!!!

Marija Jakopin pravi ...

Kako si pa nalepila tisto veverico in ježka na majco?

veri pravi ...

Hvala:)
Prtičke (veverica in ježek in lev na 1. sliki, se ne vidi dobro) nalepiš z lepilom za tekstil za prtičke:). Lahko bi vzela tudi kako drugo, ampak to ne rata trdo in se lepo pere:). Moraš pa malo pazit, da se ti ne strga, da ne ratajo mehurčki, da je dobro zatesnjeno ob robovih itd...