09 julij 2012

Mucki za zaključek vrtca

Seveda niso imeli zaključka samo ježki, ampak tudi naši mucki:). In jasno, da je bilo treba tudi za zaključek muckov nekaj speči:)

Naša mala mucica je seveda spet sodelovala od samega začetka: najprej smo spekle mini mafinčke, skuhale in ohladile kremo ter jih namazale - to ni treba, da je strašno natančno - saj mucki morajo biti puhasti;)
 
Potem sem del kreme obarvala s kakavom, nabrizgala gobčke in začel se je najboljši del - okraševanje:)

Za smrčke smo v zgornji del gobčka zapičile rozino, za oči in jeziček smo uporabile male sladkorne krogce, namenjene okraševanju (take pisane zadeve, da jih potreseš po torti - lahko pa picajzlasto izbereš ven posamične krogce želene barve;). Verjetno ni treba dodajat, da so imeli nekateri mucki pisane (recimo oranžne) učke, ker se pač puncama tako fajn zdi;). Nekak smo zdilale, da bi imeli večinoma enake barve levo in desno oko:D, nekaj je pa tudi siamskih, hehe.
 
Za ušesa smo čokoladnim napolitankam oddvojile spodnjo in zgornjo (s čokolado oblito) plast, potem sem jih zrezala na trikotničke in te sta punci zataknili v kremo za muckova ušesa.

In to je to:). Enostavno, da si lahko zmisliš v trenu oka in izpelješ v enem popoldnevu s tremi malimi, pod 5 let:D.

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Zanimivo, da vam dovolijo prinašati domače pecivo, pri nas so bolj strogi, nič doma narejenega.

veri pravi ...

V vrtec ga seveda ne smemo prinašat, samo kupljeno, v original embalaži in se tudi naše vzg. tega strogo držijo (nismo niti poizkušali, ker bi jih samo v zadrego spravljali, smo pa dobili že prvi dan navodila, kaj se sme prinest za rd in kaj ne).
Ampak to so zaključki vrtca, ki so popoldne, kjer so skup otroci in starši in vzgojiteljice niso odgovorne za otroke, ampak pač vsak starš za svoje, zato to potem ni problem (če katera mama ne zaupa našim sladkarijam, jih ni treba jest;) - samo to se še ni zgodilo:).

Anonimni pravi ...

A tako, no potem pa super, da ste se tega domislile in seveda izvedle :)