13 september 2011

September

Ugotavljam, da je sicer fajn videt, kaj vse se da počet, dokumentirano s slikicami, vendar se mi zdi, da smo ljudje včasih kar malo žalostni, če smo nekaj zanimivega zamudili in to vidimo samo po pričevanju drugih.

Zato sem prišla na idejo, da bi vsak mesec napisala predloge, kaj se bo ta mesec dogajalo (kar pač vem), vi pa jih seveda poljubno dopolnite v komentarjih (če bom imela čas, bom vse skup še združila v originalni post).

Sicer je res polovica septembra že za nami, ampak bom vseeno začela poizkusno že kar zdaj, da vidim, če vam bo všeč:), zato se seveda priporočam za mnenje, ideje,... skratka, da poveste, a je to uporabno ali čisto mimo;)

Kaj se torej dogaja septembra: no, pri nas imamo v širši družini dva rojstna dneva (stric in bratranec, tako da si lahko obetate spet kak post o tortah;)... - ampak bolj splošne zadeve pa so (ja, vem, prvi del ste/smo jih že zamudili, j* ga, življenje teče dalje;):
- 1.9. začetek šole in za najini mali vrtca - moram se spomnit in poslikat njuno opravo - vsako leto jima namreč naredim obleko za prvi dan vrtca, obvezno z njunim znakom;) - to je zdaj že tradicija:)
- 4.9. sejem suhe robe v Ribnici
- 8-11.9. otroški bazar na Gospodarskem razstavišču v Lj.
- 11.9. Luna gre na morje - festival za otroke v Kopru
- 11.9. dan starih staršev (mislim, da pride vedno na 2. nedeljo v septembru, da nima fiksnega dne - verjetno pa ne bojo nič užaljeni, če jim prinesete kako darilce ali čestitko kar kak drug dan, saj ne vem, če stari starši sploh vejo, da imajo svoj dan;) -tako da tu še ni nič zamujenega, po moje;)

No, tegale pa še niste zamudili:
- 17. 9. se lahko odpravite v Arboretum Volčji potok na delavnice za otroke - Lumpijev zaklad ob 11h
- od 18. do 24.9. bo v Velenju Pikin festival - jasno, da za otroke;)
- 20.9. je dan jabolk - pojejte vsaj enega, ne bo vam škodilo:)
- 21.9. je mednarodni dan miru in lahko z otroki narišete kako golobico, jim razložite, kaj to pomeni simbol in se ta dan nič ne kregate, recimo;) Če imate kako idejo, kako ustavit vojne, še toliko boljše.
- 22.9. pa je dan brez avtomobila in vam verjetno ni treba razlagat, kaj to pomeni. Pojdite peš ali na kolo:)
- 23.9. je jesenski ekvinokcij - torej enakonočje, ko sta dan in noč enako dolga - od zdaj naprej bo dan krajši od noči (bljak - da vas potolažim, decembra se začne dan spet daljšat:).
- 24.9. bojo prav tako v Volčjem potoku delavnice Indijansko poletje - od 10h do 16h - upam, da bo tudi sicer to (in po možnosti vsa naslednja) poletje indijansko...

Kakšni so pa vaši predlogi?

3 komentarji:

Andreja pravi ...

Tole si se pa čudovito spomnila. Takšne informacije vedno pridejo prav.

nogavicka80 pravi ...

Super ideja in hvala za zbirnik!!! Se priporočam še vse naslednje mesece!

Anonimni pravi ...

se strinjam

mi velikokrat zamudimo kakšne zelo fajn stvari in nam je potem žal

res fajn ideja
lp
marjana