14 september 2011

Male malice na morju

Ok, enkrat moram napisat spisek kosil, ker so ideje zanje vedno dobrodošle, ampak tokrat rajši par idej za tiste "male lakote", ker smo pač lačni večkrat na dan, kosilo jemo pa samo enkrat oz. nekateri 2x (pri nas velik del družine - malidve jesta v vrtcu in potem še doma in ta ritem smo obdržali tudi na morju - najprej eno lahko "kosilce" in potem eno ornk).
 - no, to je bilo eno tako lahko kosilo - olivna foccacia s svežim paradižnikom, baziliko in mocarelo - njami! Vredno poizikusit, res! Zdaj dokler so paradižniki še izpod milega neba:)
 - no, takole je zadeva izgledala sestavljena:
 
- tole je bila večerja, ki smo si jo odnesli do morja in pojedli na obali: borovničevi mafini in bela kava ali čaj (se ne spomnim več):
- zelenjavna juhica za "zgodnje kosilo" (pri nas imamo dve, eno ob 12h, kot kadar sta v vrtcu in enega okoli 16h-17h, kot kadar se vrneva iz službe) - namig: otrokom bo juhica šla veliko bolj v slast, če bodo notri testenine zanimivih oblik - zvezdice so pri najinih zelo priljubljene:)
 - brez kruha seveda ne gre... Tale je bil za zajtrk in ni ravno najlepši, vendar je problem slikat sveže pečen kruh, ker navadno narod navali, predno človek najde fotoaparat;)
- in za tiste male malice vmes? Sadje je vedno dobrodošlo:
- in seveda tudi zelenjava - kadar smo kuhali kosilo, sta seveda morali vse "posemplat" - torej poizkusit, če je ok;) To je pri nas nujno, malidve vedno pokradeta pol surove zelenjave...
- paradižnik je sploh zakon!

 Kaj ste pa vi jedli na morju?

Ni komentarjev: