06 junij 2011

Drobljenje jajčnih luščin

Tole so kot vidite že stare slikice (še zimski škorenjčki;), ampak vseeno je primeren čas za objavo, saj so takole uživali moji najljubši, ko sem bila prejšnjič zdoma in zdaj so si gotovo izmislili kaj novega (vem, da so narisali zemljevid in označili gor, kje je mami;).
Prejšnjič pa so drobili jajčne luščine. Ja, seveda, najprej jih je treba zbirat. A zakaj bi kdo zbiral jajčne lupine? Zato, ker so kot veste narejene pretežno iz kalcija in je ta zelo dober za zemljo - torej fajn je, če ga date v kompost oz. na vrt. Ker pa sama jajca na kompostu kar dolgo rabijo, da razpadejo, jim lahko malo pomagamo:
Otroci se z veseljem žrtvujejo;) Takole sta jih drobili in trančirali:

 Pravite, da je ok ideja, samo da jajca smrdijo, če jih spravljaš? Rešitev je papirnata vrečka - saj veste, tiste vrečke, ki se v vsaki hiši razmnožujejo (v katerih dobimo in dajemo darila - po možnosti ne istemu človeku, od katerega smo jo dobili;)... No, te darilne vrečke so super za spravljanje jajčnih lupin, ker "dihajo" - zrak lahko kroži, zato se jajce oz. vsebina, kar je ostane na lupini, posuši in ne začne gnit. Mi imamo eno tako vrečko obešeno na kaveljčku na steni (dovolj visoko - zato, da se tole ne dogaja nenadzorovano v stanovanju;). 
Poizkusite, rožice in otroci vam bojo hvaležni:)

Ni komentarjev: