16 junij 2011

Tortille

Tortille so fajn hranica iz več razlogov:
- vsak si jih lahko sestavi po svoje
- s prilogami (oz. kakorkoli pač rečete temu, s čimer nadevate tortiljo - polnilo se sliši nekoliko preveč tehnično;) se lahko neskončno zabavaš in pustiš domišljiji prosto pot
- miza je lepa, ker je na njej toliko lepih živih barv, celo pozimi!

 - zanimivo je tudi kombiniranje z omakami (na sliki sta guacamole - tradicionalna iz avokada in limete in paradižnikova, spodaj je še fižolov pire iz rdečega fižola)
 - otroci neskončno uživajo v sestavljanju svoje tortilje
 - jemo jih z rokami:)
 - dobre so
- lepe so
 - poceni so (če jih sam narediš so res smešno poceni - če ne veste, kako, tule sem pred leti napisala recept za te, ki jih vidite na sliki zgoraj)
 - tudi priloge so poceni: koruzice, narezana paprika, nariban korenček, nariban sir, natrgana solata, paradižnikova omaka, fižolov pire, guacamole... naredijo pa vtis na goste:)
- otroci se nabašejo z zelenjavo in se jim še fajn zdi;)
 - in vsi jih imajo radi:) No, vsaj vsi, ki jih jaz poznam. In uživajo v valjanju in "pomaganju" in posipanju pulta z moko in postavljanju vseh mogočih prilog na mizo in... še in še... Če še vedno niste prepričani, da so tortilje prava stvar, pa vprašajte Mehičane:)

3 komentarji:

Simona pravi ...

Fajn ste se imeli, ni kaj - in HVALA za recept. Ga bom v bližnji prihodnosti preskusila.

Anonimni pravi ...

hvala za recept za tortilje - sm jih do zdaj kupovala pri tipu, ki dela sveze za mehiske restavracije in jih potem zamrznila. no, zdaj pa, ko celo zacenjam delati stvari z moko, bom pa tud tole sprobala :) tud ta recept gre na ploscice, da bo vedno pri roki :D
metulj333

Anonimni pravi ...

mnjam, tortilie...sama jih malce drugače zavijem - da ne pade nadev ven.