19 junij 2011

Skrivnostne stekleničke

Baje je najbolj prodajana sladkarija čokoladno jajce z igračko. Kar se mene tiče, sicer čisto blesava sladkarija, ker je Gorenjkina čokolada veliko boljša od čokoladnega jajca, tiste plastične igračke pa se non stop znajdejo pod nogami, kar je poleti, ko smo bosi, precej neprijetno. Ampak čokoladna jajca so še vedno veliko veselje otrok in babic in najboljše, da se starši naučimo živet z njimi;) Kako? Tu je ena ideja, kako porabit tele male igračke iz jajčkov, ki se sicer valjajo po kotih, ki te pikajo sredi noči v posetlji, na katere stopiš, ko zjutraj ves zaspan iščeš pot v kopalnico...
Kam z nijmi? V stekleničke! Kaj še rabite? Neko malo razsuto zadevo, ala riž, ekspandiran riž, lečo, drobne fižolčke ali koruzice - kar vam paše, pa stekleno ali plastično prozorno embalažo oz. nekaj, kar se dobro zapre in lahko vidiš skozi (me smo vzele stekleničko od nekega soka, se mi zdi in pa plastično prozorno jajce, ki nam je ostalo od velike noči, ko sta punci pojedli čokoladna jajčeca, ki jih je zajček nasul notri).
Izmenjaje dajemo v steklenico riž in drobne predmete (igračke iz kinder jajčkov, male srčke, ščipalke, okraske,...) - pri tem si lahko pomagamo z lijakom. Ne napolnite jih preveč, malo prostora mora ostati, da se bojo stvari lahko lepo premikale notri.
Dobro zapremo in če se zadeva ne da res trdno zapret, priporočam še, da pokrov kar zalepite (ne me vprašat, kako vem;).
Potem date igračke otrokom in jim pustite, da jih vrtijo in gledajo, kaj se pokaže med rižki. Če hočete igračko še malo dodelati, pa najprej slikajte vse predmete, ki ste jih dali not, sprintajte sliko
in potem naj otroci odkljukajo vse predmete, ko  jih zagledajo (me tega nismo naredile, ker nimamo printerja in ker rade sproti spontano improviziramo, kaj bo šlo notri in kaj ne).
No, takole  (glej zgoraj) se potem otroci zabavajo in takole izgledata igrački od blizu (glej spodaj):

 PS: ja, res je, slikani sta na balkonu, v teglcu s solato:) To pa ni moje maslo, to ima samček čez:)

1 komentar:

Anonimni pravi ...

o, hudo! tole bo nas naslednji projekt, ker do zdaj so vse tele igracke praviloma koncale v smeteh, predhodno razstavljene v prafaktorje in razmetane po skritih kotickih hise... tko da jih moramo zdaj najprej mal spet nabrat, pa bomo naredili tole zabavno zadevico - sigurno bo ful zanimivo! :) bravo! :)
metulj333