09 maj 2011

Amigurumi

Za tiste, ki slučajno še ne veste: amigurumi pomeni skvačkane (ali spletene) male igračke, napolnjene s polnilom, da so lepo mehke - tako ti razloži wikipedija. Ampak ne pove pa, da te amigurumi zasvoji! Punco, ki je prvo stvar skvačkala pri svojih 32ih... Ki nima ne časa, ne potrpljenja za razne volnene projekte (samčkov šal sem pletla reci in piši 3 ali 4 leta! Lejlin puloverček pletem že celo leto...) Ampak amigurumi je drugačen - hitro narejeno, "luškano" na svoj smešen način in zelo priljubljeno pri malčkih - zmagovalna kombinacija:)
No, to je moj prvi amigurumi projekt! Medvedka:
In medvedek:
In še en "Merlin Monro" posnetke, hehe:

 Poizkusite - ampak sem vas opozorila: stvar je hudo nalezljiva in zasvojliva!

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Kje pa najdeš kakšen načrt :) Ful ful sta lušna.

veri pravi ...

Tale dva sta iz knjige Amigurumi world:http://www.amazon.com/Amigurumi-World-Seriously-Cute-Crochet/dp/1564778479
Sicer je pa precej tudi zastonj vzorcev na netu - poguglaj "amigurumi free pattern" pa dobiš kar nekaj tega ven. Na kakih straneh se moreš prej včlanit, da lahko gledaš, ampak ne rabiš drugega kot en email naslov.

Je pa to zelo preprosto: v bistvu same goste petlje, kvačkano v spirali, dodajaš, odvzemaš, da dobiš oblike, ki jih želiš. Edino šal je skvačkan tudi s šibičnimi petljami.

Je pa treba precej na trdo kvačkat, sicer se bo skozi videlo polnilo, kar pa ni najlepše;)

Anonimni pravi ...

Kje najdeš pa oči?

veri pravi ...

Kupiš jih v trgovinah z ustvarjalnih materialom (prometej, levček,...) Lahko jih naročiš tudi na netu - safetyeyes.com, se mi zdi, nisem še naročala, baje pa so ok in hitro pošljejo - so seveda precej ceneje kot pri nas.