24 avgust 2022

Nostalgija, znanost in pospravljanje

 Moja mala me je opozorila, da že lep čas nisem nič objavila tukaj... Vem, da nekateri še uživate na dopustu vam iskreno privoščim! Večinoma pa smo že vsi bolj ali manj doma, zato ena ideja, kaj početi v zadnjih dneh pred šolo... Mi se navadno takrat zakadimo v pospravljanje, ker je to malo težje (beri. nemogoče:D) med šolo, šolskimi obveznostmi, milijoni športov (najinih in njihovih: akrojoga, plavanje, badminton, plezanje...) in zunajšolskih dejavnosti (glina, krožki, glasbena itd itd...)
Tako sva letos nekje našla stare diskete. In seveda bi bilo škoda vse skup samo zagnat v koš, poleg tega je tako in tako lepo stvari ločit, ker se različno reciklirajo (upam, da se). Tako smo diskete odprli in pogledali not - otroci so se naučili, kako je zadeva včasih delovala in kako na podoben način deluje CD (ja, to dejansko še poznajo, ker imamo gor glasbo, smo dinozavri;)

Potem smo plastiko vrgli v plastiko, male kovinske delčke sem spravila za svoje ustvarjanje, ker pogosoto tanka pločevina pride prav, tiste mehke diske pa bom uporabila za šablone za svoje tiskanje z gel ploščo. In tisto belo tkaninasto reč, ki je skrbela, da na disketo ni prišel prah, smo uporabili kar za pucat. Vem, da ni ravno visoka znanost, vendar je zanimivo, otrokom je zanimivo videt, kako se je zadeva odprla, kako se je vse vrtelo in sploh jim je bilo neverjetno, kako malo je šlo na takole reč:D. Še pomnite, tovariši?;)

 

Ni komentarjev: