22 april 2022

Pozdravljena, pomlad!!! - in Jurijevo

Vsako leto jo težko pričakujem, ampak letos je še kar šlo - verjetno zato, ker delam od doma in če ne bicikliraš v mrazu in snegu in dežju, te zima veliko manj moti:D
Vseeno jo je pa fino videt, se vam ne zdi? Čisto razumem vse religije sveta, da praznujejo ta čudoviti letni čas! (ja, vsem alergijam navkljub jo imam vseeno strašno rada:).
Kateri pomladni praznik vam je najbolj všeč in bi si najbolj želeli prebrat več o njem?
- pust - o tem itak vedno pišem, pa če vam je všeč ali pa ne;)
- praznik cvetočih češenj (ta prihaja, me je mali prosil, če lahko napišem kaj - to smo si sami naredili, ker kolikor vem, ni nič organiziranega)
- gregorjevo (a sem letošnje že objavila? Smo bili na obeh - uradnem in našem)
- jurijevo (o tem pa še nisem pisala, ker na pravem festivalu sploh še nismo bili - vsako leto hočemo it, pa vedno nekaj pride vmes: najprej so bili mali premali, da bi se vozili v Belo krajino, ker nekateri niso najboljše prenašali vožnje (vsi kot dojenčki, kasneje pa je bilo temnolaski še dolgo slabo, če ni šla cesta samo izključno naravnost, pa mali tudi ni užival v vožnji)... Potem ko so malo zrasli, je bilo nekaj odpovedano zaradi slabega vremena, potem nam jo je zagodla korona in itak ni bilo nič... No, letos smo pa mislili it v botanični vrt na sejem (ki ne vem, ali sploh bo) in spet nam jo bo zagodlo vreme, jutri ni ravno lepa napoved in ne vem, če v dežju sploh naredijo sprevod (in ne vem, ali se splača iz Lj. vozit, če potem ni nič;)... Tako da -  več sreče prihodnjič, hehe. Enkrat nam bo že uspelo, Zeleni Jurij mi je bil vedno simpatičen lik:)
Je kdo že bil v Beli krajini na Jurijevanju? Kako je? Kam se najbolj splača odpeljat otroke (šolarje, ne čisto male;)? Naredijo v vsakem vremenu?

Ni komentarjev: