27 december 2017

Barve za okna

Stara ideja, stare slike, ampak še vedno aktualno:) V bistvu vedno bolj, ker so otroci vsako leto spretnejši in samostojnejši:) Barve za okna - take v tubah, s katerimi rišeš po plastični mapici, pustiš, da se posušijo in jih nato odlepiš in prilepiš kot nalepke na katerokoli gladko površino: okno, ploščice, porcelan, kozarce, (pred pomivanjem vzamite zadeve dol, da se ne strgajo)...

V teh letih, odkar ta objava čaka na boljše čase (beri: da si bom vzela čas in napisala še tekst;), so seveda iznašli še barve, s katerimi lahko rišeš neposredno na okna in se nato baje z lahkoto zbrišejo - neki posebni flumastri. Bomo preizkusili, pa poročam:). (no, medtem smo jih že preizkusili in se res lepo sprejo iz oken:).

Vsako ima svoj čar. Tele v tubicah so dobre za krepit male prstke, pa potrpljenje, ker je treba počakat, da se posušijo in otroci lahko narišejo lepe reči s pomočjo šablon in jih komot uporabite recimo na voščilnicah. Pa nekaj tehnik omogočajo, ki dajejo res lepe rezultate, recimo marmoriranje, kapljanje kapljic, itd...
 
Tiste za risat po oknih so pa za sprostit domišljijo in za takojšnjo zadovoljitev umetniškega navdiha;). Katere so pa vam ljubše?

PS: Samo ne pustite teh reči predolgo na oknih, sicer jih je malo težje spraskat dol (nam so jih pustili bivši lastniki stanovanja... narisala sta jih verjetno njihova otroka, ko sta bila majhna - ko smo kupili stanovanje, je bil mlajši ravno še najstnik, starejši pa je že živel s svojo punco - ampak veverice na oknih so počakale:D).  Mimogrede - dobro za praskat te reči iz oken se obnese tista praskalka za vinjete:).
In če nočete praskat tega iz oken, jih lahko okrasite tudi staromodno s papirnatimi snežinkami:)...

Ni komentarjev: