16 februar 2017

Pustni kostumi za malčice

No, tole je pa en še starejši pust - iz leta 2010! Punčki sta bili takrat stari komaj 2,5 in 1 leto, tako da še nista bili pripravljeni za kake bolj komplicirane kostume, sploh pa ni prišlo v poštev kakšno barvanje obrazka, ki je bilo recimo lani in predlani pravi hit!:) Otroci rastejo...
Ampak za vse, ki imate zdaj malčke, za katere si želite predvsem, da jim je udobno in je realizem in izvirnost maske na drugem mestu, nekaj nasvetov:

1.) NIČ LIČENJA! Razen redkih izjem mali otroci ne marajo risanja po obrazu, zato se odpovejte maskam, ki to neobhodno zahtevajo (večina jih tako ne). Nič ni narobe, če ima zajček navaden človeški obrazek, ok?;) Male živalce imajo vse velike učke in mali nosek in nihče ne bo opazil razlike:D.

2.) Predelajte njihova oblačila, ki jih radi nosijo v pustne kostume. Hoody-ji (majce/puloverji s kapucami) so super primerni za to! Pa pajkice/legice ali žabice spodaj, pa je! Ko na njihova oblačila šivate dodatke kot so repek in ušesa, uporabljajte večje šive in lažje boste potem odparali zadevo dol:).
3.) Pomagajte si z dodatki - ušesa tega zajčka so našita na rajf. Tako je majčka ostala nepoškodovana:) In tako reč je zelo enostavno sneti, če si to zaželiš...

4.) Ostali dodatki naj bodo narejeni tako, da jih lahko otrok sleče neodvisno od svojih oblek. Torej, da če noče več bit v kostumu, lahko to enostavno naredi, pa ga zato ne bo zeblo.

Tale pingvinčica ima mini gamaše za svoje pingvinje nogice in sešito ogrinjalo v obliki pingvina...

Če pa bi ji bilo vroče, ali bi ji šel na živce kljun, bi lahko ogrinjalo brez težav odvrgla in ostala oblečena normalno v žabicah in majici:)

5.) Pustite lase na miru! Kakor izgleda srčkano, če so ušeska miške iz laskov malčice, pa večina v tem procesu ne bo uživala in če je dnevno ne maltretirate s kakšnimi hudimi pričeskami, bo svojo nejevoljo verjetno tudi pokazala... Če imate doma že od malega uvedeno friziranje male malčkaste glavice, se ji bo pa verjetno še dobro zdelo. Meni so se tisti trdno speti čopki vedno zdeli zelo neudobni, da ne rečem boleči, zato tega nisem počela svojima puncama, dokler si sami nista zaželeli kakšnih frizuric, kar je bilo pri nas že v šoli... (pa še zdaj izbiramo bolj mile variante;)
6.) Pri dizajniranju kostuma, pomislite na to, kje bo zabava - ali bodo šli z vrtcem na sprehod in je važno, da se vidi, kaj je čez bundo ali bodo imeli rajanje v vrtcu in je važno, da malčku v kostumu ne bo prevroče... Včasih na to opozorijo že vzgojiteljice, se pa splača mislit na to, tudi če greste sami na kakšen karneval. Otrokom je silno všeč, če se vidi, kaj so:). Zato so taka ogrinjala super, ker jih lahko oblečeš čez eno ali pa čez 5 plasti oblek:). Tako kot dodatki, rajf lahko natakneš na kapo ali pa na kapuco od majce:)

Upam, da vam bo kaj od tega koristilo pri načrtovanju kostuma za vaše malo bitje, da bo lahko vzljubilo ta veseli norčavi praznik kot se za normalnega otroka spodobi:). Malčkom je takrat pogosto vsega preveč - ampak veliko tega jim lahko olajšamo: kostumu naj bodo udobni, ničesar naj ne bo škoda, vse naj se da slečt. Ko jih peljemo na karneval, jo popihajmo malo stran, ko pridejo kurenti, ker zganjajo res hud hrup in če bo malega zanimalo, se počasi približujemo... Krofov tako ne bojo imeli preveč;) In tako je lahko pust z malčki prav lušten:).

Ni komentarjev: