18 junij 2013

Prvič od doma

Zadnjič je naša zlatolaska prvič šla za nekaj dni od doma - z vrtcem. Seveda je bilo treba napokat torbo s stvarmi in jo označit. Ker mala še ne zna brati (čeprav svoje ime bi še, ampak zakaj pisat samo ime, če lahko narišeš risbico? Mislim - otroku, no;)), sem ji narisala njenega škratka. Pa seveda zato, ker sem taveliki, ko je šla tudi - in čim postaviš standarde pri tavelikem otroku, se jih ne losaš več:D.

Ampak če jim pa toliko pomenijo ti detajli! In to zdaj - čez par let bom tečna mami, ki nič ne razume in ni kul... torej boljše, da uživam, dokler jim še lahko ustrežem s kakšno majhno malenkostjo;) Take bedarije res priporočam, ker ne moreš verjet, koliko jim pomenijo! Vsakič me presenetita!

No, še ena taka reč "Ronji si tudi naredila", je pa nahrbtniček. Vsem trem sem že naredila nahrbtničke za v vrtec in so ok, lepo služijo namenu, vendar so premajhni za kakšna pohajkovanja. In ker sem Ronji naredila njen lasten nahrbtniček, ga je seveda hotela še tamala - me že nekaj časa žica zanj, zdaj pa je bila končno prilka, da sem se spravila in ga res izgotovila. Narejen je iz nepremočljivega blaga, ker so šli tudi v jamo in je za v mokro okolje tak bolj praktičen. Seveda ni treba omenjat, da je temnolaska takoj želela enakega... Začaran krog, hehe:D. Po svoje še dobro, da mali še ne govori...

2 komentarja:

katja pravi ...

Pa mislim, da se tvojih ljubeznivih in pozornih gest še dolgo ne bosta naveličali... sicer pa si iznajdljiva mami, ali ne?

Luštno! jaz bi zraven vseeno še napisala "lejlin škrat" Sicer pa, ali res obstaja možnost, da ima kdo kaj enakega kot tvoji punci ;-) (kar seveda vrednosti tega detajla nič ne zmanjša.)

veri pravi ...

Hehe, mislim, da je ni vzgojiteljice, ki ne ve, čigavo je karkoli škratovskega:D, tako da ni treba označevat imena. Mimogrede priporočilo policije: na otroških torbah ne smeš na vidno mesto napisat imena otroka, da ga kak nepridiprav ne ogovori po imenu in mu potem otrok zato zaupa.