12 september 2012

Utrinki iz morja

Morski pozdrav. Letos nismo bili tako ustvarjalni kot lani, ja, vem. Ampak imam kar nekaj izgovorov - en je seveda dojenček, poleg tega je bilo večinoma razen zadnje dni lepo vreme in smo se rajši kopali, pa še probleme z zdravjem smo imeli letos kar naprej nekaj... Ampak vseeno je bilo fajn:)
 Seveda smo se veliko kopali, Ronja je naredila bronastega delfinčka (torej je 5 sekund drsela z glavo pod vodo) in se je tako rada učila plavat, da sem sklenila, da bomo punce same hodile na bazen 1x na teden:)
Kopal se je pa tudi Svit:
 Oči je ujel eno veliko ribo (on ima zelo velike roke):
 In kaj smo še počeli na morju? Poleg očitnega kopanja;)

 Nekateri so se delali kul (za 10 sekund, potem so letela očala dol).

Seveda smo plavali - in Ronji je lani narejen plašček še čisto prav:) Je mami že vedela, zakaj mora naredit daljše rokave, hehe. Verjetno bo še za drugo leto, če jih odvihamo:)

Po kopanju je včasih kdo omagal... Ne, to ni bila redna praksa in navadno to ni bil dojenček...

Dojenček je jedel korenje:D

Punci pa sta se kopali, seveda. In učili plavat:) In potapljat glavico in vse, kar spada zraven:).

Seveda mali ni hotel zaostajat:D

In potem varno zadekan v še enem starem domačem plaščku iz stare brisače:)

Potem je bil na vrsti zaslužen domači sladoled. Ja, eni smo prismuknjeni in tovorimo s sabo kornete, hehe. 

Svit sladoleda še ne sme, pa je bil toliko bolj zavzet za korenčkovo kašico:D

Včasih sta punci celo pomili posodo!

Ronja je sploh čisto "propisno" pomila, da ni bilo treba nič popravljat za njo! Saj je vendar že 5 letnica, kar velikokrat poudari;).

Takole pa sem nosila Svita na plažo, ko smo bili sami (sicer smo za to porabili očija, hehe, da ma namesto fitnesa;) 
No, malo smo se pa tudi crkljali;)
In kako ste se vi imeli na morju? (Upam, da ste šli, seveda. Ja, baje nekateri ne marajo morja, ampak to je po moje samo mit - saj je nemogoče ne imet rad morja, no!)

3 komentarji:

N pravi ...

kako ste luštni, se vidi da ste uživali. Naše morje je bilo bolj 'per partes' Eno dete si je zlomilo roko in je namesto na morje šla na počitnice k starim staršem. ostali smo pa šli za par dni. Zanjo je bilo morje kasneje (ko je lahko snela mavec), takrat je šla malo s starimi starši mal pa samo z atijem. Tudi mi imamo radi morje, čeprav sva s tastarejšo bolj svetle polti in se morava kar paziti.
Tale wrap, v katerem nosiš Svita je gotovo lastno delo? Punci zelo lepo pomivata. Moji2 sta zelo mahnjeni na vodo in edino poleti jima ni treba non stop težiti, da naj ne polivata po tleh in po sebi :-D.

veri pravi ...

Potem smo meli pa iste probleme - Lejla si je tudi zlomila roko - samo da smo mi lahko prestavili morje in šli vseeno skup (nje itak ne bi mogla same nekam dat)
Wrap je ročno delo, seveda:) Pride enkrat (ja, vem, enkrat...:D) objava o vseh mojih nosilkah, slingih, maitaih,wrapih, itd... s + in - posameznega dizajna... Si sama šivam, pa se lahko preseravam, hehe.
Moji so tudi belopolti, tako da med vročino nismo zunaj, ampak je vseeno na morju nekaj čisto drugega..
Kar se pa vode tiče, pa čisti podpis - kako je fajn, ko jim ni treba težit glede polivanja!

N pravi ...

Se že veselim objave o nosilkah, jaz imam ring sling, sem ga kar uporabljala pri ta prejšnji. Drugih pa niti ne poznam.
Kje najdeš dovolj čas da ob treh otrokih doma še šivaš (kuhaš, pečeš domače dobrote, ustvarjaš s puncama ) ... morda lahko o tem tudi kak post objaviš :-) (time management)
Se prav spomnim, da si pisala, da Svita nimaš v plenicah? Kako vama to gre ponoči? Podnevi si pisala, da ga daješ na 'stranišče' ko opaziš znake, kaj pa ponoči?