09 december 2011

Zapestnice

Kaj lahko počnemo, kadar je zunaj megla, da bi jo lahko z nožem rezal in se palček Smuk nikakor noče prikazati, da bi jo razgnal? Recimo zapestnice - lahko jih podarite kakim fajn puncam v življenju vaših malčkov:).

Potrebujete rolice od papirnatih brisačk oz. razne kartonaste tulce, škarje, olfa nož, neko lepilo (najboljše se je obneslo lepilo za tapete, lahko pa bi delale tudi z razredčenim belim lepilom za les ali pa z navadnim lepilom v stiku), če delate s tekočim lepilom (za tapete ali razredčen mekol), je priporočljiv še en večji čopič in obvezen je še kup revij, ki jih lahko brez škode raztrgate in imajo po možnosti kake lepe barvite fotke:)
Tulce razrežete na širino željenih zapestnic in jih oblepite z natrganimi ali narezanimi trakovi iz revij. In to je vse:)
Ronja se je odločila za narezane, midve z Lejlo sva jih trgale, v vsakem primeru jih je pa fino lepo zalepit gor in še premazat z lepilom (ali pa kasneje z lakom).
Če hočete zapestnice do konca dodelane zapestnice, pa na notranjo stran nalepite kako lepo blago ali filc. Tele se še sušijo, filc še dobijo:).
Na enak način lahko oblepite katerokoli kartonsko reč: recimo škatlo, ki jo lahko tudi obrežete v željeno obliko,... Uživajte!

Ni komentarjev: