22 januar 2011

Zajtrk, kosilo ali večerja

 Zakaj bi bili vedno sendviči oz. "kruh pa še nekaj gor" in kupljeni otroški kosmiči z mlekom/jogurtom? Lahko je tudi bolj zabavno, pa vseeno zelo enostavno: tole so palačinke, kjer maso enostavno vliješ v pekač (najboljši so neoprijemljivi, da jih ni težko očistit) in spečeš. Vmes narežeš sadje, ko vzameš ven, natrgaš ali narežeš na kose, potreseš s sladkorjem in ponudiš s sadjem (jaz sem dala mango in melono, ker sta pač zdaj v sezoni, poleti bi dala borovnice, recimo) in marmelado (na tej slikici je višnjeva - hvala, dedi). Reče se jim nizozemske palačinkice, ampak mislim, da bi šlo z vsemi možnimi testi za palačinke.

No, to je bil pa naš današnji zajtrk. Ovsene kosmiče čez noč namočiš v mleku, skupaj z naribanim jabolkom. Zjutraj segreješ pol vrečke jagod (če delate z zamrznjenimi, jih date prejšnjo noč v hladilnik, da bodo oddale mraz hladilniku in se odtajale), dodaš zvrhano žlico sladkorja in limoninega soka in zavreš, da se zmehča, potem pa spiriraš s paličnjakom.
V posodice razdeliš mešanico namočenih kosmičev in jabolka, daš čez vsako žličko kisle smetane in preliješ z vročo jagodno omakico. Njamsi! Sploh če imaš domače jagode od babi - hvala, babi!!! (saj vem, da ne bere tega, pa vseeno).

Ni komentarjev: