14 marec 2023

Kompletek za rojstni dan

 In še zapoznelo darilo za rojstni dan - vsako leto namreč za rojstni dan dobijo eno doma sešito oblačilo - letos plišasto tuniko in hlače - super udobnen komplet, čisto bombažen in ji hudo dobro paše! *Za tiste, ki se sprašujete, zakaj hudiča bi pri vsej obilici oblek, ki jih sedaj dobiš, šival svoje:). Take ne dobiš - pa točno tako si je želela - zato;). In zato, ker je to en od mojih jezikov, da ji povem, da jo imam rada...

In ker so najini otroci tako fajn, da z veseljem nosijo stara oblačila, ki jih dobimo, je nekak fer, da dobijo kdaj kaj točno takega, kar si želijo:). Kjer je omejitev nebo - izberejo si kroj, izberejo si blago, izberejo si dekoracije... Parkrat na leto, recimo;). Za rojstni dan in za začetek šole vedno, pa še kdaj vmes in vedno jim nekaj sešijem na morju vsakič ko oči pride na obisk, samo tam so omejitve malo bolj prizemljene - izbirajo lahko iz blaga, ki ga imamo tam;)
Tale kompletek je že potoval na Finsko in se hudo splačal kljub temu, da sem preklela vse mogoče sukance, ampak o tem kdaj drugič;)
Takole jo je naslednje jutro čakal na mizi... Imam otroško lutko za šivanje, ki jo oblečem v obleke, ko jim jih naredim in postavim na kuhinjsko mizo, kadar končam ponoči;).
Takole je uživala v svojem šotorčku, v svojih novih oblačilih in med branjem svoje nove knjigice grickala pistacije, ki jih je tudi dobila za rojstni dan;).
Pa še ena slikica oblek med akcijo - da vidite, da so res uporabne kar tako;). Tole je bilo, ko smo delale testenine, ampak o tem pa kdaj drugič;).

Ni komentarjev: