20 september 2019

Poletavci

Konec počitnic in začetek šole je navadno precej stresen čas za otroke (in starše;), zato pri nas zgrabimo (skoraj) vsako priliko, da si naredimo september lepši - in letos je res lep, topel in sončen:). Kot nalašč za it ven, na zrak! Tudi na kakšno prireditev, recimo...
Kam pa? Na zaključek Poletavcev, poletnih bralcev, recimo:) In zakaj? No, ker je branje je za uspeh otroka v šoli in kasneje v življenju ena najpomembnejših stvari, kar je ugotovilo mnogo raziskav in spodbuja še domišljijo in ti pomaga naredit svojo osebnost itd itd... Zato pri nas zgrabimo vsako priliko, ki vključuje branje.
Tako je seveda edino logično, da vsako leto poleti beremo s Poletavci, poletnimi bralci. Vsak dan pol ure branja. Letos je naš najmlajši šele končal prvi razred in ker sprva ni bil tako navdušen nad branjem kot prvorojenka, ni bral po pol ure na dan, ampak malo manj. Vseeno smo pridno izpolnjevali listek in bil je zelo ponosen, ko se je nabralo kar 30 dni in je bil seznam poln. In to zaporednih dni! Sicer ni treba, da so zaporedni, lahko berejo otroci vsake dva dni ali pa 14 dni ves čas, pa potem 14 dni ne in spet... Ampak pri nas smo brali vsak dan, ker je tako najlaže vpeljat navado in se tako mali najhitreje naučijo brat. Res pa ni bral tako dolgo, vendar mislim, da je namen tega projekta, da otroke spodbudi k branju in da gospe in gospodje, ki so ta projekt naredili, ne bi imeli nič proti, da ga za 7letnike, ki so končali 1. razred malo priredimo, glaven je namen:).
Tako grejo danes vsi trije na zaključno prireditev v centru, blizu glavne knjižnice, kjer bodo dobili vsak svojo majčko, ki jo ponosno nosijo:). Poletavce podpirajo v 17 krajih po Sloveniji, tako da ni treba, da ste ravno iz Lj;).

* Slike so izpred nekaj let, ker jih pač od danes še nimam, začne se ob 17h;).

Ni komentarjev: