08 marec 2016

Dan žena

Vesel dan žena vam želim! Vem, da je 8. marec mogoče malo zastarel praznik in da nekatere asociira na socializem, ampak če ga ma celo gugl, potem je že in:D (sploh pa ta blog ni glih strašno trendovski, pa si lahko privoščimo izlete v "radosti naše mladosti":D) Se spomnite, ko smo vsakega 8. marca delali voščilnice za mame?
 No, ohranjam tradicijo:). Danes je bil mali doma in naredil ti voščilnici za babici.
 Stvar je strašansko enostavna: izrežete približno obliko cveta iz enega odpadnega kartončka (najina sta bila od embalaže od bajadere in od čokoladice - to, kar sta dali prav dotični babici - vse se vrača:D)
 Potem date otroku krep papir, da ga nareže ali natrga na male koščke (cca 3cm x 4-5 cm). Lažje je,če najprej odrežete en 3 centimetrski pas od cele role in potem to reže dalje.
Koščke vsakega posebej zmečka v kroglico in nalepi z lepilom na kartonček - izrezano rožico (jaz sem mu dala kar mekol v malo posodico, pa eno palčko za ušesa not za nanašat lepilo gor). Ko konča, nalepi še celo rožico na voščilnico (zapognjen A5 karton) in doriše steblo in liste. Končano:)

* Če želite bolj fensi rožico, lahko izrežete kako hudo obliko rože in če bi radi, da je vse skup bolj barvno usklajeno, lahko date otroku na voljo samo 2 tona ene barve. Ampak njim bo bolj zabavno, če bojo imeli na voljo vse mogoče barve in bo rožica hudo pisana, tako da to je naša izbira:D. Babice bojo vesele tako ali drugače:)

1 komentar:

katja pravi ...

Hoj.(bolje pozno kot nikoli) vidim tole objavo. srčkana in presneto res... enostavno in vedno so veseli drobnih pozornosti. lahko le dodam, da tud palčko za ušesa lahko izpustiš in tisto kepico krep papirja kar v mekol namaka :-) vse dobro zgleda, je pa poseben efekt če veliko papirja nabaše na kup :-P

vsak razlog je dober da pocarklajš mami ali pa babi :-)