29 februar 2016

Prestopno leto

Meh, saj poznate rek: "Life is what happens when you were busy making other plans." (Življenje je to, kar se ti zgodi, ko si koval druge načrte). No, zame to še kako drži:D. Nekateri bi rekli, da zato, ker ves čas nekaj načrtujem:D. Ampak za vas, zlobne jezike (ja, lubi;) imam drug rek: "I have always found that plans are useless, but planning is indispensable!" - Eisenhower (Vedno znova sem spoznal, da so načrti sicer neuporabni, načrtovanje pa nepogrešljivo!"

No, plan je bil, kako bomo posvojili tradicijo iz nanizanke, da vsak prehodni dan (29.2.) ne bo nihče od nas šel v službo, šolo, itd... ampak bomo imeli ta dan družinski dan in počeli kaj zabavnega:). Ja, to je legalno - v večini služb lahko vzameš kdaj pa kdaj dopust, če se dovolj vnaprej zmeniš in otroci smejo manjkat do 5 dni na leto brez posebnega dovoljenja učiteljv in ravnateljev, z dovoljenjem staršev, seveda;) - ministrovi dnevi. In ker puncama zaenkrat zelo dobro gre v šoli, si to tudi komot privoščimo - pa tudi če ne bi - vsake 4 leta tudi ni taka reč, če manjkaš en dan kar tako, ok?;) To je v celi OŠ 2x, max. 3x! Tolikokrat smo vsi špricali, razen če ste bili totalni partybrakerji, ki niste hoteli sodelovat, tudi kadar se je cel razred uprl;).
Torej dogovorjeno, lahko legalno manjkamo - vse lepo in prav - dokler se ni vmešalo življenje (ma, ves čas se mora vmešavat v moje plane:D!): oči mora pisat magisterij, ker je dobil končno končni rok za oddajo, ki je seveda zelo blizu, temnolaska je zbolela, sama imam zdravnike,...in tako smo to tradicijo prestavili za 4 leta...

Tako vas ne morem povabit na kako "virtualno skupno" posebno zanimivo druženje na prestopni dan prestopnega leta, če pa vam življenje dopušča, še vedno lahko poskusite sami, še za nas - zato pa ta objava danes:).

Lahko pa vas povabim, da uživate z nami v raznoraznih bizarnih in luštnih dnevih cel marec:) Letos je sploh razgiban, ker je še velika noč, pa tudi na splošno je fajn mesec - kako ne bi bil krasen, če se takrat začne POMLAD?!!! In patrikovo z mavricami, ki so že same po sebi nekaj čudovitega, pa še velika noč in zajček in knjige in hrana,... Vas zanima? Pride ena dooolga objava jutri, da boste imeli kaj počet ceeeel marec:)

1 komentar:

Unknown pravi ...

Se ze veselim jutri. :) Tvoj blog je poln lepih, igrivih in cisto preprostih idej. Ko bo moj malcek zrasel se bom veckrat zatekla sem. Prejsnji teden sem se spomnila na tvojo objavo o ucenju crk. Prejsnji teden sta bila pri nas na pocitnicah necaka in najmlajsi gre jeseni v solo. Iz reklam in revij smo izdrlali voscilnice za pradedka, ki je imel rojstni dan. Najprej smo napisali en "svingel cetlc" s sporocilcem za pradedka, potem pa zaceli iskat in rezat crke, ki smo jih potrebovali. Na eni strani A4 lista smo zalepipi stvari, ki jih ima pradedek rad ali bi mu jih zazeleli, na drugi strani pa sporocilo. Pa se za nekaj je dobro, za ucenje pravilne uporabe skarij. Opazila sem namrec, da sta se fanta s skarjami sukala po papirju in se pri tem nemogoce zvijala. Rezultat so bile ne pevec lepo izrezane slicice. Ucila sem ju da je potrebno sukati papir pod skarjami in potem je vse lazje in lepse. Pa se dan je hitreje minil in manj smo razmisljali o racunalniku. :)