06 maj 2015

Podvodni vuklan

Že dolgo nisem objavila nobenega poskusa, ne? Skrajni čas, sploh za te, ki čakajo že napisani že eno leto:D. Enostaven poskus, ne rabiš nič, razen nekih barv in vode:).
Najtežja naloga, če imaš več otrok, se meni zdi to, da zagotoviš vsakemu dovolj "mami časa". Sliši se zelo enostavno, vendar ko se vmes vplete življenje (beri: vse, česar nisi planiral, od raznih naglavnih domačih živalic do 101 opravka), je včasih to prekleto težko izvedljivo. Ampak zdaj ko smo to življenje recimo spravili v tire, pa se pojavi drug problem. Moji otroci so radovedni. Vsi trije.
 Zakaj bi bil to problem? Zato, ker si je recimo temnolaska modrookica želela nekaj "mami časa" in se odločila, da bova delali poskus. Vse ok. Prebereva, pripraviva hladno vodo, nalijeva kapljico jedilne barve v vsako od malih stekleničk in zavreva toplo vročo vodo v vodogrelčku, natočiva vročo vodo v stekleničke z barvami... Vse tiho kot miški, da ostali ne bi pogruntali;)
 In še preden sem uspela položiti stekleničke z vročo obarvano vodo v posodo z mrzlo vodo, kot narekuje poskus...
sta bila maladva že zraven:D.
 In tako so vsi gledali, kako vroča voda splava na površje in kako se barve mešajo... In bili očarani (saj res lepo zgleda v živo)...
 Je pa treba priznat, da je zlatolaska prišla čisto tiho in zelo lepo vprašala sestrico, če lahko samo gleda zraven - in ji je sestrica prijazno dovolila:)
Konec dober, vse dobro:)

Ni komentarjev: