12 november 2014

Risanje s kredami v dežju

 Kadar dežuje, se večkrat radi zapremo not, ker se nam pač ne da preoblačit žnj mokrih oblekic za tiste pol ure, kolikor traja, da so vsi otroci popolnoma premočeni, (ne glede na število plasti in kakovost dežnih oblačil). Pa malo večji otroci včasih tudi nočejo v največji dež... 
Kar je lahko super - notri se da počet čuda reči, sploh raznoraznih ustvarjanj ni ne konca ne kraja... Ampak... Ne razumite me narobe, zelo rada se stiskam pod kovtrom z eno vročo čokolado v rokah:). Ampak... če tako deževje malo dalj časa traja in/ali so otroci bolani, da ne morejo ven, se hitro začne tečnarjenje... Kar pa ni več tako super. In takrat si mame želimo spravit otroke ven, pa ne glede na vreme:D. (Da ne govorim o tem, da takrat odpade tisto stiskanje pod kovtrom z vročo čokolado, ki je pri malih otrocih že tako bolj omejeno na večere, ko zaspijo..)
 In ker smo šele na začetku jeseni, ko lahko pričakujemo še veliiiko dežja (haha, ko sem to pisala, še nisem vedela, kako zelo prav bom imela), se splača najt kakšno zamisel, kako bi bilo lahko tudi zunaj v dežju zanimivo:). Mislim - če nimate problemov s poplavami - v tem primeru je še preveč zanimivo - ne sprašujte, kako vem;).
V dežju je vse je bolj sivo in hrupno (predvsem od prometa, malo pa od samega dežja, samo to ni tako zoprno), to je res, zato sprehodi niso vedno tako prijetni - vsaj ne v bližini cest in kaj hitro se polenimo (vsaj nekateri starši smo taki, pa glede na število ljudi zunaj med dežjem nas ni tako malo;). Nekateri imamo sicer obvezni vsakodnevni sprehod par km (2x do šole in nazaj,) nekateri pa morajo razvažat otroke z avti in jim bo taka enostavna zamisel prav prišla.
 V čem je hec? Krede na morki podlagi veliko boljše izgledajo - barve so bolj žive! To lahko enostavno preizkusite, če imate kje kakšen nadstrešek, kjer lahko rišete po mokrem in suhem hkrati. Raziskovanju se navadno tudi starejši otroci ne morejo upret in z veseljem poizkusijo, kakšna je razlika - potem so pa itak že pečeni;).
 Tamali... ja, njih navadno dež nič ne moti. Niti to, da nimajo škornjev:D. Mali je ugotovil, da se da super risat ne samo po mokrem asfaltu, ampak kar po luži! No, na to idejo sama nisem prišla, sem bila pa prav fascinirana nad rezultati, ker je vse tisto prelivanje barv očaralo tudi mene, čeprav mokro kot miš:D.

Ni komentarjev: