torek, 24. junij 2014

Huraaaaa, počitniceeeee!!!

No, tole pa ne more počakat! Ker zadnji dan šole je samo 1x na leto!
 
In ker je to naš prvi zadnji dan šole, jih bo pa še veliiiko (rajši ne štejeva, koliko časa bojo najini otroci hodili v šolo:D), je ravno pravi čas, da uvedeva nekaj družinskih tradicij:). Ljudje imajo čuda idej, kaj vse lahko počneš zadnji dan šole in nekaj nama je bilo tako simpatičnih, da sva jih kar posvojila:) Nekaj pa še sama dodala in nekaj so dodali še ostali člani:)
 Recimo tole: prvi in zadnji dan šole obleče šolarček iste obleke in ga slikamo na istem mestu:) Zgoraj septembra na začetku šole, spodaj danes, na koncu šole:)
 Tole je mojih pet centov - baner, girlanda (kako hudiča se temu reče po slovensko?), na kateri piše HURA POČITNICE. Zadeva je skoraj zastonj (par barvnih listov, razrezanih v trikotnike, nanizanih na vrvico), naredila je pa ogromno veselja! Ne moreš verjet, kako taka malenkost osreči te male glavice!
 No, to je pa zlatolaskina ideja - za sestrico - roza vilinska torta:) (ker če še niste vedeli, danes je tudi mednarodni dan vil!) - prav nič se mi ni dalo pečt torte dopoldne, priznam, ampak ti mali imajo eno posebno sposobnost, da te prepričajo v stvari, ki se ti ne dajo:D.
Šolarka pa je ugotovila, da mora it kot na prvi tudi zadnji dan nekam na izlet po svoji izbiri:D. Mene je samo malo strah, kako bo to potem, ko bojo vsi trije v šoli...
Sicer pa sem našla še kar nekaj zanimivih "tradicij" za zadnji dan šole in tele so mi bile še posebej všeč:
- sladoledna kupa za večerjo (to bomo definitivno posvojili:)
- žar in s'mores na žaru (letos odpade zaradi dežja in odsotnosti žarokurca, bo pa za 1. dan počitnic:)
- košarica darilc za poletje: vodni balončki, vodne pištolce, krede za asfalt, sladkarije, lahko tudi dobra knjiga za poletno branje, itd...
-  ponekod pričakajo starši šolski avtobus opremljeni z vodnimi balončki in svoje otroke napadejo, ko stopijo iz busa:D - ta je bila posebej všeč najljubšemu alfa samčku:), sem prepričana, da bi bila zelo všeč tudi beta samčku:D
- nekateri odpeljejo otroke takoj v park ali na bazen - skratka nekaj počitniškega
- nekateri jim dajo posebna kosila s seboj (glede na to, da pri nas kosil ne nosijo s seboj, lahko to kvečjemu uporabite za malico na igrišču:)

Izberite, kar vam je všeč, idej je neskončno:) Mi smo se odločili za:
- slikanje v istih oblačilih na 1. in zadnji šolski dan
- en okrasek kot je tista girlanda, recimo ali pač nekaj, kar jih pričaka doma:)
- slika iz ptičje perspektive na porisanem asfaltu z vsemi podatki o šolarčku, če nam bo uspelo prepričat dež, da ne bi padal ravno tukaj:D
- sladoledna kupa za večerjo - nujno in pri nas ni ravno problem, ker je vsaj v tem letnem času sladoled res vedno v zmrzovalniku:)
- v en velik zvezek bo vsako leto lahko izpolnjevala vse o tem šolskem letu, kar ji je bilo všeč (več o tem enkrat prihodnjič)
* za torto in izlet si še ne upam dat roke v ogenj, ker si ne bi rada nakopala preveč vsega:D, bi si pa želela jim vedno dat darilce na koncu in mogoče mi uspe...

Kako pa vi praznujete začetek počitnic?

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

žarokurca da ni bilo? hihihi:D si me nasmejala:)

Mi smo se pa šli nogomet s prstnimi lutkami (une papirnate z luknjami za prstke namesto nog) in frnikulami, tekmovali, kdo sestavi višji stolp iz raznih kock (duplo, lesene), naredili kviz o vsem naučenem in naredili domačo pico. Fotografirati smo se pozabili, bomo jutri, ko gremo po spričevalo (naknadno) v šolo.
Lp, chezAnA

Anonimni pravi ...

aja, pa naredili smo nove obrise stopal in dlani (čez tiste od 1. šolskega dne), naredili nov avtoportret (tudi to smo delali prvi šol. dan) in tekmovali v posebni disciplini- prestavljanju frnikul iz ene škatle v drugo s pomočjo nožnih prstov.

Anonimni pravi ...

aja, pa naredili smo nove obrise stopal in dlani (čez tiste od 1. šolskega dne), naredili nov avtoportret (tudi to smo delali prvi šol. dan) in tekmovali v posebni disciplini- prestavljanju frnikul iz ene škatle v drugo s pomočjo nožnih prstov.

Anonimni pravi ...

Mi smo si na željo šolarjev privoščili večerno druženje ob raclletu na pokriti terasi.Če ne bi bilo dežja, bi bili zunaj. Sestavine za cmarjenje sta lahko izbirala in določala sama. Navado imamo za vsakega kupiti nekaj ne preveč dragega, pa vendar posebnega in pisanega na kožo posameznemu šolarju.Nekaj kar je posameznika v zadnjem letu še posebej zanimalo, navduševalo.Ta večja je dobila kaligrafski komplet, mlajši šolar specialno lupo za kamnine. Poleg tega, da se tisti dan kuha po želji šolarjev in delijo mala darilca, je tradicija že par let, da gremo skupaj na izlet, ki je prav tako po željah šolarjev. Ne ravno tisti dan, vendar pa enkrat v času počitnic ( tudi naš ati je žal zelo zaposlen in precej odsoten zadnje čase) in prav z namenom, da se proslavi konec šole. Letos gremo v zadnjih dneh julija na potep po Romuniji, zasledovat grofa Draculo. Nama je to, da si otroka lahko sama izbereta kaj bi počela v povezavi z zadnjim dnem šole pravzaprav bistvo. Tisti dan je narejen po njunih željah, ker si ga zaslužita. Zato se o tem že prej pogovorimo in tudi če nama bi bilo všeč kaj drugega, na prvi pogled bolj tradicionalnega, ne bi tega počela, če otroka ne bi izrazila želje oz. pri tem res uživala. In to upoštevanje želja ( ki jih žal čez leto ne
moremo vedno) je naša tradicija že nekaj let.

katja pravi ...

Haha... neutrudni praznovalci :-D vsak dan je pravzaprav samo enkrat v življenju! Tako da praznik brez prestanka :-D

Lepo je videt da se imate lepo...
LP, Katja

Anonimni pravi ...

Prosim prosim za čimprejšnji prispevek o knjigici/zvezku o šolskem letu (kaj ji je bilo všeč...).
Sem si zamislila nekaj podobnega pa imam premalo domišljije za vprašanja. Do sedaj imam: kaj ti je bilo v tem šolskem letu najbolj všeč, najljubši predmet, najljubša dogodivščina, najljubša potegavščina, dobro sem se razumel s/z, česa bi se rad spominjal.
Lepo prosim za prispevek, da kakšno idejo prekopiram ;)
p.s. hvala bogu za tvoj blog, vedno ko sem brez energije, me malo dvigne in mi da kakšno idejo, ustvarjalni šut. Hvala! :)

Anonimni pravi ...

Glede torte pa tako, speci samo eno, triperesna deteljica pa naj se zmeni, kakšno/katero želi :) se pravi ena za vse tri šolarje.
Slovenci res čisto premalo praznujemo... vsak dan je praznik pri vas, res je lepo brati takšne prispevke. Lep pozdrav