28 februar 2014

Novo leto

Hehe, bolje pozno kot nikoli je na tem blogu en najbolj pogostih rekov:D. Saj bi počakala s to objavo do naslednjega (ali še naslednjega) novega leta oz. bi zadevo izgubila med vsemi neobjavljenimi kot navadno;), pa me je ena prijazna punca malo pocukala za rokav, da bi rada videla, kaj so letos škratki naredili mojim malim za novo leto.
 
Pošteno sem ji povedala, da letos pa nič kaj dosti, ker so imeli polne roke in predvsem glavo dela z drugimi rečmi (pride tak čas, celo pri škatkih;)... Ampak ker je moja mala zlatolaska pisala dedku Mrazu, da si želi škratico, ki hodi... In ker dedek Mraz tega ni mogel kar kupit... in ker je ona 100% prepričana, da škratki pa vse to znajo naredit... so pač morali...
 Po dolgem iskanju informacij, kje se dobi kakšna punčka, ki hodi, so jo na koncu našli čisto slučajno v neki trgovinici, ki so jo mimoišli med nakupovanjem daril (kako se reče "mimoišli", "pass by" v slovenščini - vem, šli mimo, samo se ne sliši tako fajn:D. Gotovo obstaja kak boljši izraz).
 No, takole je po preobrazbi zgledala škratica, ki hodi (in na najino žalost in njeno veselje tudi poje - in to v škratovščini, ki je sumljivo podobna italijanščini:D)
In veliko veselje:) Vem, da mi vsi pravijo, da otroci razumejo in tu se strinjam, čeprav težko jim razložiš, da škratki nimajo časa... Mislim, kaj pa delajo drugega kot da otrokom delajo darila? Vem, da otroci ne pričakujejo vedno, da se jim bojo vse želje uresničile... Ampak... če je pa vedno vredno...

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Lepo da je vztrajna in da ni bil dovolj samo plesoči škrat :-) in še lepše ker je tudi mami ups škratica vztrajna in ji uspe želje res izponit... ;-)

katja pravi ...

No, jaz sem bial pa ziher da bo kej pustnega tule danes :-) Al še šivalni stroj poje?

LP,k