26 september 2012

Pikin festival

Končno nam je uspelo it na Pikin festival v Velenje! Imajo res vsega boga tam, tako da se splača it pofirbcat, punci sta uživali! Da boste vedeli za drugo leto:) Tole je naša mala Pika:
In seveda prvo, kar je bilo treba naredit po dolgi vožnji, je bila malica:) Svit zelo rad žveči kose zelenjave, ker mu poganjajo zobki, tako da je dejansko praktično tudi zanj, da da mir, ko mi jemo:) Pa še strupeno ni, je pa dovolj trdo za tiste male dlesni - win-win:)
 Sicer pa je dobil banano - ta je najbolj praktična hrana za dojenčke za na pot, saj je vseeno sveža:) In ti ni treba s seboj vlačit celega kozarca neke kupljene kašice, ki je itak 3/4 ne bi pojedel, pa potem ni treba iskat zabojnika za steklo itd... Skratka, domače kašice so lahko tudi na poti čisto praktične: da ni nahrbtnik pretežek, vzameš plastično vilčko, s katero pretlačiš košček banane in mu jo s plastično žličko daš. Ostanek z veseljem pojejo ostlali otroci:). Izi pizi.
 Ostali smo imeli eno precej zdravo malico- v servetku se skriva še žemlijca, topljeni sirček, suhi kruhki (so praktični, ker jih imaš lahko doma na zalogi za vsak slučaj, če nimaš nič drugega za sabo vzet - niso pa ravno višek kulinarike;), pa seveda sadje (ni na sliki, ker ga je bilo preveč;) in zelenjava.
 Ne verjamete, da bi to kdo jedel? Evo dokaz:D, lahkota je najboljši kuhar.
 Videli smo  prav luškano mini razstavo gob.
 Kam smo malega dali med skakanjem sem in tja? Ja, s sabo smo ga nesli, ne? To obožuje:)
 Pogledali smo si Vilo Čira Čara:
Notri sta punci našli Pikin zaklad, skrinjo polno zlatnikov: 
 Lejla je preizkusila Pikino posteljo:
Prišli smo ravno pravi čas za lutke, jogo za otroke, Lejli so s Piko potiskali majčko, ogledali smo si cirkuško predstavo:
 Mami je bila najbolj všeč tale točka:
 Oči pa je najbolj užival, ko so lovili ribe:
Lejla pa je ujela največjo ribo - in to kar z rokami! .
 Sicer je tam še en kup reči, tudi raznih ustvarjalnih delavnic, ki smo jih večinoma kar preskočili, ker tega delata že doma dovolj in smo šli rajši pogledat reči, ki jih doma nimamo (cirkus, lutkovna predstava,...), smo bili pa vsi presenečeni nad organizacijo - res imajo celo Malo mesto, Indijanski šotor, labirint,... in je bilo prav luštno, samo sva imela preveč dela s tremi malimi in nisva toliko slikala;)
Delali sta tudi velike milne mehurčke (joj, me še čaka objava, tam namreč niso imeli najboljše mešanice, pa sem se spomnila, da sem še dolžna recept...ok, enkrat:D):
 Na koncu, ko smo bili že čisto zmatrani, sta punci želeli it še na tole igralo, ki sta ga prej videli... Smo čakali na vrsto, ker izgleda res zanimivo - ampak prav dolgo pa nista zdržali gor:D.
To je to. Kljub temu, da midva res nisva festivalska človeka, je bilo presenetljivo fajn:) Punci sta itak uživali, Svit pa jedel, se nosil in malo celo spal v mai-tai-u. Priporočam:)

4 komentarji:

Simona pravi ...

Sem vesela, da ti je bilo pri nas na obisku všeč in da ste uživali.

Marija Jakopin pravi ...

Tamali je totalen cuker!

Anonimni pravi ...

To pomeni - naslednja objava: recept za milne mehurčke ;) :D

Anonimni pravi ...

Še enostavnejša priprava banane: Rabiš žličko in banano - odpreš banano in z žličko enostavno odpraskaš malo banane proč. izica :)