07 junij 2012

Junij

Kaj početi junija? Ja, vem, narava vabi:), poletje se je začelo:). Ampak ravno zato: poleti je največ dogajanja, festivalov,... edino konec decembra se še lahko meri s količino prireditev na prostem, vendar pa so te zdaj veliko bolj luštne, ker ni mraz zunaj stat:).

Torej, kaj se dogaja junija:
- večina otrok hodi v vrtec ali šolo in gotovo imate zaključke že tam in v prihodnjih dneh si lahko obetate nekaj idej o tem, kako narediti taka druženja še malo zabavnejša:)
- 9.6. je v Tivoliju v Ljubljani Lunin festival. Lani je bila puncama najbolj všeč Indijanska vas, predvidevam, da bo tudi letos hit, saj teme Indijanci niti pod razno ne spustita... Ampak je tam še marsikaj drugega, kar bi vam znalo biti všeč. Pa če se le da pridite s kolesom, je bolj luštno:)
- 16.6. je na Ljubljanici (v Ljubljani, seveda;), na Špici tekmovanje doma narejenih vozil. Včasih so bila tekmovanja "kopenskih" vozil, ki so se po cesti spuščala iz Gradu, zdaj pa bodo švigala vodna vozila po reki.
- 17.6. je očetovski dan. Če rabite kako idejo, kako razveselit svojega najljubšega očeta, potem ga lahko povabite na kak koncert, če ima rad glasbo, lahko mu skuhate kaj posebnega (kar ima rad, seveda), lahko ste seveda tudi drugače inventivne, ampak tisto ni več za na ta blog;)... No, vsekakor ga ne smete zamuditi! Vsaj če imate doma takega fajn očija, ki si to res zaluži:)
- 21.6. je prvi poletni dan! To je seveda treba praznovat, pa magari tako, da se doma oblečete v kopalke:D. Ne, resno: najlepši letni čas prihaja, ne morete se delat, da ni nič!
- 25.5. je kot veste dan državnosti, ki ga lahko praznujete s kakim belo-modro-rdečim pecivom. Zakaj? Zato, ker je vsak razlog, da kombinirate smetano z borovnicami in jagodami, dovolj dober;).
- pa seveda konec šole za vse šolarje:) in konec vrtca za nekatere srečneže, ki bodo 2 meseca doma:).

Seveda dobrodošli predlogi in komentarji, kaj se še dogaja, tudi po drugih koncih slovenije (sama pač bolj poznam Ljubljano iz preprostega razloga;), vendar so dobrodošle res vse ideje, ne glede na lokacijo:)

PS: 11.6. pride Bruce Springsteen v Trst in vsi, ki že imate vstopnice, se fino imejte (koncert je namreč že razprodan)! Ostali pa si bomo doma "nabijali" Dancing in the dark (ok, ne bomo nabijali, deteta spijo (če spijo) itd... ampak pride tudi to nekoč:) pa tudi koncerti, če bodo tile najini omiljeni rockerji še živi takrat...;)

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Živjo. V soboto, 16. 6., je že 10. poletna muzejska noč, ko so muzeji in galerije odprti do polnoči, je prost vstop in imajo pripravljene programe. V zgodnjih večernih urah so tudi za otroke. Več: http://spletna-galerija.net/sl/article/details/437/poletna-muzejska-noc-2012

chezAnA

Anonimni pravi ...

Tu je tudi kresna noč (iz 23. na 24. junij). Lahko gremo v gozd po praprot, se igramo z lutkami ali kakšnimi drugačnimi živalastimi igračkami, ki oživijo in spregovorimo. Obstaja cel kup ljudskih pripovedk na to temo, tako da lahko priredimo lutkovno predstavo, igrano igro. Tudi kresovanje je ena od idej. http://www.mavrica.net/kresovanje-23-junij_clanek_605.html
chezAnA

Anonimni pravi ...

16.6. ob 11h so tudi Festinice (koncert za otroško publiko) v Filharmoniji.
Joj, pa 25.6. se konča razstava žuželk, tako da je treba pohitet, če jo hočemo ujet.