22 maj 2012

Tema Žuže: barve, oblike, zaporedja in gibanje (ala joga)

Še vedno smo pri žuželkah - seveda smo jih tudi v živo opazovali - za to so super temu namenjene plastične posodice s pokrovom, v katerega je vgrajeno povečevalno steklo. Če imate doma male naravoslovce, vsekakor pametna investicija;) Tole tenčičarico (če se ne motim) je ujel oči, vendar pa je Lejla včeraj sama videla pajka, šla po tole posodico in sta ga potem dali not in opazovali, ju je bilo prav zanimivo poslušat iz druge sobe (med dojenjem) in potem sta ga spustili - baje je bil še živ, ko se je to zgodilo (sem ju potem zaslišala;)
Ampak najprej smo se okrepčale s čebeljim zajtrkom:
 Potem sta se punci igrali z razporejanjem žuželk in cvetlic: 

Razporejanjem listov po številkah in iskanjem, kje je spodaj skrita žuža (Lejla jo je skrila, Ronja pa iskala):
 Pa ponavljanje vzorca:

In iskanje parov - zgleda težko?

Pa ni bilo:)

Naša mala obsedenka s črkami je bila čisto navdušena nad tole igrico, kjer moraš označit s kljukico črko, na katero se začne beseda:

Potem smo šle malo migat: tule delata pozo metuljčka iz joge in zraven brenčita kot čebelici (ja, malo mešano na žaru, pri nas nismo preveč po reglcih;), smo delale tudi pozo čebelice in plesali kot čebelice okoli našega tulipana (ki ga je igral Svit;) - samo tega nisem mogla slikat, ker smo vsi "nastopali:D)
Ronja dela kobilico:

In še Lejla - tamali so neverjetno gibčni - to jim rata čist tako mimogrede, ne da bi se sploh trudili!

Še pajek (ja, vem, to uradno ni joga poza - ampak punci sta hoteli še pajka - kaj naj? Ju razočaram, ker se pač nihče ni spomnil poimenovat trikotnika bolj zanimivo:D?):

Pa malo smo skakale kot kobilice:

In se valjale/plazile kot črvi:
Potem se je morala mami vključit in pusti fotoaparat pri miru:D...

1 komentar:

Maja pravi ...

Ideje, ki bi jih bilo treba kar nalimat na vse stene da te vedno spomnijo;) Pridne! He he ti lahko pripeljem še dva radovedna črvička;) Res super te je brat! Imaš kar neko nalezljivo energijo;)