27 maj 2012

Razstava žuželk - Volčji potok

Ker je pred nami lep vikend, vas moram nekam napodit, a ne?;) 

No, v Arboretum se vsekakor splača it - otroci uživajo, nam pa tudi ni hudega;) 
Sploh pa zdaj, ko imajo razstavo žuželk, ki se je krasno vklopila v našo "temo":
V bistvu niso samo žuželke, so vse male živali (beri: nevretenčarji) - kakorkoli - vse je res krasno narejeno in se jih res splača videt!
 Tole pa je gnezdilnik za alternativne opraševalce - nekaj za očija:)
Ronja je seveda nosila majčko, ki jo je sama dizajnirala, ko smo tiskale s krompirjem (boste videli v kratkem tudi to:) - ko smo seveda imele temo žuže:)
Seveda je moral tudi Svit pasat zraven - je bilo življenjskega pomena, da mu nisem pozabila oblečt "tistega" bodija:D
 Kaj pa Lejla? Ona je zvesto in zelo svobodnomisleče bitje in ni šans, da bi se ona odpovedala muckom, ker je slučajno pač ena druga tema v igri:D. Zato sva potiskali mucko in seveda je tudi ona hotela imet svojo majčko, ki jo je pomagala tiskat:) (ne morete verjet, koliko veselja lahko naredita 2 krompirja, pa par flekov barv:D)...
Baje je tam tudi razstava velikanov morja, a teh nismo veliko videli - no, enega pa in kot že veste, nam je skoraj pohrustal malega!
 Ampak se ni dal:)
So pa seveda tudi manjše in bolj ljubke igračke tam:) 
 Ronja je lani v arboretumu jahala pravega konja (ponija), letos pa ga nismo videli in se je odločila za tegale plišastega:D:
 No, potem je bil čas za malico - ja, pri nas je vedno kmalu čas za malico:D - kaj naj rečem - ene stvari so dedne:D...
 Da bi se sklapalo s temo in da bi bilo bolj zabavno, je bil del malice v obliki metuljčkov - vsaka punca je dobila enega in dveh vrst grozdja, ziplock vrečke, pobarvane kljukice, plastihnih (googly) učkov in koščka kosmate žičke. Zelo enostavno, zelo hitro narejeno (dobesedno med preoblačenjem in pokanjem za na izlet:), pa vse stvari imate verjetno že doma (če ni učkov, jih lahko narišete s črnim flukijem, ne bo krize;). Edino, kar pač morate preslišat, so razni prijazni komentarji: "Pa, dobro, lubi, kaj zdaj delaš? A nisva rekla, da takoj gremo?" Probajte se zmazat s kakim lupčkom, navadno dela;).
 No, osa je bila vsem najbolj všeč - očiju sploh (profesionalna deformacija), malima pa seveda tudi, ker je bila daleč najbolj pisanih barv:)
 Tukaj letata okoli v pozi čebelice, če se sprašujete, zakaj za vraga tekata okoli z rokami za hrbtom:D
 Da boste verjeli, da smo ga vzeli zraven - oči v svoji "Oči na tretjo potenco" majici - šele zdaj ugotavljam, da so vsi nosili neke "domaposlikane" zadeve:D.
 In še ena žuža za okus:
Pa še mamina najljubša žuža:) 
In uživancija na krogcih: 
 Valjanje po travi (morate probat!):
In obvezno slikanje s tulipani... 
 Aja, če vas je tole navdušilo ali pa ste že prej nameravali it v Arboretum, se vam splača kupit družinsko vstopnico za 2 obiska, ker vam bo verjetno dovolj všeč, da bi šli še kdaj, je pa to precej cenejša varianta kot 2x1. 
 Ne vem, ali bodo tulipani zdaj še takole krasni, ampak tudi če so odcveteli, je tam dovolj cvetja in igral, da vam ne bo dolgčas:)
 No, v kratkem pa boste lahko videli še kako smo naredile tele majice in še ostale žuželčje aktivnosti, ki jih res ni bilo malo:).
Fino se mejte!

1 komentar:

Maja pravi ...

The best of the best, grozdni metuljček zakon...smo bili tudi mi v Arboretumu na žužkih pred prazniki. Luštni ste!