09 januar 2012

Spodnje hlačke

Pred časom mi je pokorščino odpovedal moj overlock (entlerca po domače baje - jaz te reči berem v gl. v ang., tako da mi je overlock dejansko bolj domače, ampak glavno, da vemo, o čem govorim;) - za laike - ene vrste ala šivalni stroj) in sem bila strašansko žalostna.
Ampak ker se take stvari dostikrat obrnejo na boljše (vendar navadno se ne same od sebe - tega marsikdo ne dojame;), ampak s precejšnjim vložkom energije/časa/denarja), se je tudi ta zgodba zame končala krasno! "Kriv" je seveda moj najljubši samček, ki me težko gleda žalostno in mi je kupil nov overlock (ok, ne nov-nov, ampak dela pa ko nov:)!

Ampak to še ni vse! Očitno je postala že navada/tradicija, da dobim za vsakega otroka en šivalni stroj in tako sem tokrat dobila robilnik (coverlock, nimam pojma, a ima kako "domače" ime, dela pa tak lep rob kot na T majcah). To pa zato, ker tokrat pričakujemo fantka in pri njem se ne moreš tako na lahko zvlečt z raznimi roliranimi robovi (nimam pojma, kako se temu slovensko reče, žalim slučaj;), to je tista nabrana luštna zadeva, ki jo imajo tako rade male punčke - fantka s tako obrobljenimi majčkami/rokavčki/hlačnicami še nisem videla - žal, ker je tak rob zelo enostaven in hitro narejen;).
In tako sem morala mašinci seveda takoj preizkusit! In na čem naj človek preizkuša in se uči kot na starih majicah, ki so za v cunje? Nobenega psihološkega pritiska, ker je ne moreš uničit, saj je že "za v smeti", saj je noben rdeči križ ne bi hotel - tele majice je najljubši samček namreč dodobra znosil, da se je tkanina na ramah od zdrajsanosti že trgala... Ampak seveda so na vsaki majici tudi manj obrabljeni deli, ki so ravno dovolj veliki, da iz njih narediš kake male spodnje hlačke za male luštne ritke, ki so seveda manjše od najmanjše številke kupljenih spodnjih hlačk za male luštne punčke:). Ker so bile majice že znošene, sem hlačke podložila - tako sta zdaj dve plasti, zato so toplejše in bolj stabilne (beri: se ne razvlečejo v sušilcu;).

PS: Iz majc se sploh da naredit svašta! Sploh če imate kake luštne, z lepimi potiski ali pa barvaste in iz kvalitetne tkanine...  Uh, net je poln kraaaasnih idej... Ampak o tem kdaj drugič, upam, da še letos:). Jaz imam v kupu za "uničenje" (beri: mojo šiviljsko predelavo:) v glavnem reklamne majce, ki imajo čez cel hrbet kup sponzorjev, kar precej zmanjša možnosti predelave... Ampak za takele spodnje hlačke so tudi te v redu, saj zanje rabite res zelo malo blaga, razen če imate kakega težkokategornika doma:)

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Ne vem, če si že kje prej objavila (mogoče samo malo namignila). Čestitam za pričakovano bitjece. Želim ti mirno nosečnost.

N pravi ...

Tako rada pokukam na tvoj blog. To pa zato ker imaš take ideje, da mi vedno polepšaš dan. Pol se sicer počutim malo nezadostno, ker to, kar ti narediš tekom 24 ur meni verjetno ne bi uspelo niti v enem tednu. Ampak ideje maš pa res neverjetne!