13 april 2011

Kosila

Ker sem prejela že precej prijaznih prošenj, da naj že vendar objavim fotke naših kosil, sem se lotila zamotanega iskanja fotk po raznih mapah (vse po datumih, jaz pa pojma nimam, kdaj smo kako hranico slikali...) in jih nekaj celo našla:
tole so testnine z grahom in šunko:
tole so ovseni polpeti z odišavljenim basmati rižem in korenčkovo omako (verjetno je bila improvizacija, ne vem več):
Tole je spet basmati riž z neko indijsko zadevo iz mungo fižola zraven (mislim, da iz knjige Krišnova kuhinja):
Tole so skrivalnice - z nadevom polnjen krompir in pa solata iz rdečega zelja, korenja, jabolka, mlade čebule,... zraven.
Tole je bila slučajno spet solata iz rdečega zelja (dobimo domače, pa se splača naredit:), čeprav ne enaka - ena je mela še nekaj jedrca pa polivka je drugačna, pa razmerje in sestavne... Zadaj je še ohrovt s karamelizirano čebulo po Ramsayu (dobila knjigo enkrat za Valentinovo, tako da ne boste mislili, da je čisto brezveze;), spredaj pa Vojvodinjin krompir (tudi iz iste knjige)
 Tule je še več tehle krompirjevih brizgančkov, ker so prav luštni in tega sploh ni težko naredit: skuhate krompir, ga pretlačite v pire, zabelite z maslom in jajcem (lahko ga izpustite, če ga ne smete, jaz sem dala samo beljak, ker nisem imela celega jajca - beljaki mi pogosto ostajajo, saj sladoledi porabijo rumenjake;) date v vrečko za brizganje, nabrizgate rozete in zapečete v pečici. Zgleda fensi;)
 Dobro pa zgledajo tudi čokoladne palačinke s skutno ali jogurtovo strjenko zadaj (se ne spomnim več) in domačim jagodnim prelivom (videli ste jih že v prvi objavi, pa niste vedeli, zakaj se gre;):
 No, to sem takole na hitrco našla, bom zdaj bolj pridno slikala in spravljala slike v svojo mapo, da bo lažje najt:) No, pa še picasso moram prepričat, da začne ponovno sodelovat z mano, kot je treba... Do takrat boste pa stare slikice gledali, kaj čem;)

2 komentarja:

Unknown pravi ...

Zivjo, meni pa so se tele identične krompirjeve princeske čist razlegle v pečici..ampak mislim, da nisem dala jajčka. Kaj misliš, da je krivo? Drugače pa...krasne stvari..uživajte še naprej.

veri pravi ...

Ne vem, če bi bilo jajce krivo, ker po mojih izkušnjah tudi sam pire kar lepo stoji skup - sem recimo nabrizgala pire na pastirski piti, pa se ni nič razlezlo, čeprav ni bilo jajca not. V tehle je bil pa samo en beljak, pa še ta ne cel, ker nisem imela celih jajc.
Si dodajala kako mleko ali kako drugo tekočino? Če si, potem daj drugič manj.
Druga možnost je to, da si krompir malo preveč skukhala, pa se je že zelo vode napil in je bil zato pire bolj moker in ni stalo skupaj na vročini, ko je voda izparevala.
Ali pa enostavno ni bil primeren krompir za to - sama nimam slabih izkušenj s krompirjem, da kdaj ne bi ratalo, (ga pa ne kuham pogosto, tako da sem očitno imela pač srečo) ampak pravijo, da znajo bit kar haklih - vidim tudi po tem, kako se eni precej hitreje skuhajo kot drugi, eni razpadejo, drugi ne, itd...