25 december 2010

Domače igrače - "pliškoti"

Imajo nekaj. Ne vem, kaj, ampak očitno imajo nekaj, da so otrokom tako noro všeč. Vsaj mojim, pa še za nekatere druge vem, da je tako. Hec je ravno v tem, da to niso popolne igrače, da so oči nesimetrične, da je nos kriv, da so daaaaleč od ideala (kakršenkoli pač je ideal za medvedka/krokodila/vesoljčka/pajacka...;). Ampak vsakokrat me preseneti, kako zelo popularne so te zadevice.

Tu doma spleteni medvedek jaha krokodila iz moške nogavice:

Tegale že poznate iz posta o domačih darilih, slikala ju je pa Ronja, vsa navdušena, da bo tudi njena prijateljica dobila takega krokodila, kot je njen Kroki:
Zakaj je doma spleteni medvedek toliko bolj popularen kot množica Azijskih (made in...), mi ne bo nikoli jasno; morda je to, da so otroci zraven ob postopku res tako zelo važno, ne vem...
Vem samo, da sta ga obe hoteli odnest v vrtec;)
Ampak dejstvo je, da me je po temle medvedku, (ki sem ga spletla za 1. novembra v spomin moji babici, ki me je naučila plest,) Ronja vsak ljubi dan žicala za "še kakšno volneno igračko".
Kot vsaka normalna mama, ki seveda rada crklja svoje otroke, ji seveda nisem mogla rečt ne... Sem si pa izborila odlog - naslednijč, ko gremo k dediju... In smo šli. Mala je bila vsa nesrečna, ker me je pozabila spomnit, da vzamem s sabo knjigo z vzorčkom za tole ovčko, je pa čisto zasijala, ko sem ji povedala, da je nisem pozabila.
In nastali sta ovčki... Ker imam pač dve punčki. In če ena še ne govori kaj dosti, to še ne pomeni,d a si ne želi svoje ovčke. Tako za vsak slučaj dve ovčki (no, resnici na ljubo, se jima je potem pridružila še ena, še manjša, vendar te nimam slikane;).
Te ovčke so narejene iz čiste ovčje volne in polnjeni z ovčjo prejo (dobite v mali trgovinici Natura na tržnici, če bo kdo iskal) in sta po vseh "zakonih dobrih igrač", mislim, da bi jo požegnali vsi "montesoriji", "valdofski kurikuli",itd... torej bi morali bit popolnoma nezanimivi (ker imajo pač otroci rajši đunk, vsaj tako me dostikrat prepričujejo). Pa vendar ju imata radi. Hecna otroka, saj pravim, izredno netipična (ubijali bi za paradižnik, obožujeta papriko, ne marata plastike, igrata se pa s temi smešnimi skropucali, ki jih naredi mami, ko se dela, da zna plest;). No, saj se bom naučila, če jih bom na male zahteve vztrajno pletla, hehe...

Hočete še igračke? Tale vesoljček je sešit iz srebrnega blaga (poceni zadeva, pa paše mu;):
 To spalko za punčke je naročila prijateljica za njeno hčerkico za rd, ker ima kupljenih stvari dovolj, tega pa nikjer nista našli:
Takih pajackov sem sešila kar nekaj, saj so tako zelo praktični za dojenčke: ne morejo se z ničemer zadavit, zadušit, nič ne more odpast, razpast, so mehki in prijetni na otip, pa vseeno niso plišasti, kar nekateri odsvetujejo za novorojenčke):
Vas zanimajo še kakšne igračke? Tukaj najdete dve pošasti iz Smejočega in iz Vodnega planeta, narejeni iz flisa in sintetičnega polnila (beri: "machine washable" -> good for mama;).
Tukaj pa najdete še druga darila za otroke: predpasničke in vrečo za sedet in tukaj je nekaj igrač, ki jih lahko naredite skupaj z otroki - če ste slučajno kaj od tega zgrešili, pa bi vas zanimalo.

No, toliko za danes od mene, bom bolj pridna naslednijč, danes sem sitna;).

4 komentarji:

Majci pravi ...

ovčke so tak <3<3<3 naša dva imata dve nad previjalno, čisto navdušena, eno leseno - made by mami in eno iz Dunaja iz volne, ki jo je babi prinesla za spomin.
Ninice so itak zakon, pa spalka...res si pridna, koliko ur ima tvoj dan;)

Unknown pravi ...

ooo,kolk luškane zadevce...ena bolj prijetna od druge...ni čudno, da so punce vesele...bravo:)

mateya pravi ...

ej,men so ful lepe take žvalce,samo ko naša ne šljivi 5 posto pliškotov.. ;(
mela je enga zajca ko je bla še dojenček, in ko je moral v smeti, ni hotla nobenga več. zdej ma občasno eno mačko, ki jo je tašča kupila že ko je bla v maternici,samo sumim,da so jo v vrtcu navadili,ker je omenila, da ma igračko ko gre spat popoldne. tako da - pri nas ni pliškolanda..

mamo pa cel asortiman igračk iz kinderjajčk in so ful popularne - z njimi včasih zaspi in potem te sredi noči kak mali plastičen Nodi grdo zazžuli :D

veri pravi ...

Hvala. No, danes sem skončala dve punčki - prideta sem gor v kratkem.

maja, moj dan ima občutno premalo ur! Tako ene 56 bi bilo ravno super;)
mateya, ti maš eno princeso na zrnu graha doma;): pa ne je tega, pa onega, pa ne mara pliškotov, pa to ne, pa ono ne, hehe;) Mogoče zato, ker ste ji tistega pliškota vzeli, pa se noče več navezat? Jaz nobene ljubljene igrače ne vržem v smeti, ne glede na to, kako zmahana je... Ker oni to drugače jemljejo, zanje to ni zmahan zajec...
Sicer imam srečo: skoraj vse, kar naredim, jima je všeč, nista komplicirani:) Ampak igračk iz kinderjajčkov pa res ne obožujeta: hočeta, da sestavimo, ampak se nikoli ne igrata z njimi.