16 marec 2016

Prva past za škrata leuprechauna

Spet bo Patrikovo (17.3., če kdo ne ve), eden najbolj pričakovanih "praznikov" pri nas. Kako je to hecno! Enkrat sem prebrala o teh škratih in pasteh in punci sta se tako zaljubili v ta običaj, da me celo leto sprašujeta, kdaj bo spet to! Še po ulala letih! In vsako leto bolj zakompliciramo te pasti... Ampak tokratna je tista prva, najbolj enostavna:)
Spet ena prastara objava - še iz prejšnjega stanovanja! Ampak slik letošnje pasti še nimam, tako da... bolje išta nego ništa, ne?;), mogoče če najdem lansko, pa jo dobite jutri... Takole pa smo delale PRVO past za škrata leuprechauna, ki skriva zaklad na drugi strani mavrice.

Punci sta najprej naredili vse nalogice (zaporedja in preštet koliko zelenih deteljic in zlatih kamenčkov je bilo v zeleni skrivnostni škatli)...

Narisali škrata leuprechaun-a... Potem pa sta se lotili izdelave pasti zanj:

Ta je bila kar iz škatle od praška, pobarvana na belo in potem sta jo porisali....

Vsaka na eni strani... in jo nastavili ven, na balkon, če se bo mali ujel not...

Na našo veliko žalost ga nismo ujele... Zato smo naslednje leto izdelale precej boljšo verzijo, vendar nam je vseeno ušel... Mogoče pa uspe letos!

Sem pa naredila štiriperesne deteljice na slamicah za dekoracijo na mizi:) In moji otroci so nori na slamice...  in smo preboleli zvitega škrata:).

Bi še kdo delal past za škrata leuprechaun-a? Ali pa vsaj poskusil colcanon? Dobro, poceni in zdravo:)

5 komentarjev:

Mesecnica pravi ...

Dobre ideje :-)

A sem lahko malo "grozna"? Pravilno je leprechaun ;-)

veri pravi ...

Jaooo, a sem ves čas narobe pisala?:D Moram začet pisat blog čez dan, zgleda, me emšo lovi;). Hvala za opozorilo, seveda leprechaun, ne -eum! Že popravljam:). Pa celo objavo sem narobe pisala, ajoj!

Mesecnica pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Mesecnica pravi ...

Ojla, še začetni del besede moraš popraviti, imaš še vedno en "u" odveč: leUprechaun piše namesto leprechaun :-)

veri pravi ...

Hihi, počasi se bom naučila - po par letih:)