10 februar 2011

Živalce iz gumijastih rokavic

 Enostavna in hitra ideja za natrpane dni, ko si recimo zaposlen/a z dekoriranjem tort (in rabiš rokavice, da vmešaš živilsko barvo v marcipan/sladkorno maso/... - ja, rabiš, sicer imaš čisto šekaste roke!) ali pa na veliko pucaš in na koncu pogledaš svoje rokavice in si rečeš: hej, to se da tudi bolj zabavno uporabit, jih umiješ in če niso preluknjane od vsega hudega, so uporabne za takelega zajčka.
 Idejo sem ukradla "naši" krasni zobozdravnici od malihdveh (žal mora Ronja zdaj k drugi, ker je že 3 leta stara), ki na koncu pregleda vedno naredi tako figurico (predlani je delala zajčke, lani pa mucke - hello kitty;). No, od pregleda je že dolgo minilo in zato je to lahko spet zanimivo:)
Potrebujete samo gumijaste rokavice (kao za 1x uporabo, mi jih uporabljamo dokler niso počene - ampak za tole rabite nepočene) in alkoholni flumaster za risanje po nijh.
Rokavice napihnete, zavežete spodnjo odprtino in zavozljate zgoraj poljubne prste (odvisno kaj delate - za zajca pustite dva prsta za ušesa, za mucko, ki jo drži Lejla in se je ne vidi dobro, pa zavozlajte po dva in dva prsta skup, da dobite trikotna ušesa). Narišite še gobček in oči in dobite nasmeh ali dva (oz. pomnoženo s številom otrok:).
Uživajte!

Ni komentarjev: