24 februar 2011

Šivanje za otroke

Mlad je treba začet, a ne?;) Mal heca. Ampak tole je fajn vaja za male prstke, pa še začnejo si predstavljat, kaj sploh pomeni "grem šivat".
Ideja ni moja, tudi kuža je "ukraden" iz Ottobra, lahko pa komot narišete sami po svoje (samo moja brinetka je videla tegale in hotela točno tega, zato smo tega sprintali in nalepili na karton (naš je bil od škatle od kosmičev).
Torej: sprintate enostavno slikico, kjer je glavna ena črta, ali pa jo narišete, nalepite papir na karton (pazite, da ga celega premažete z lepilom, ne samo po robovih, saj bo papir precej preluknjan in nočete da odstopa od kartona). Potem po tej črti z debelo iglo ali tanjšim žebljem (ali obojim) naredite luknjice, da bo otrok lahko prišel skozi karton.
Vtaknete prejico v šivanko, zavozljate oba konca v vozel, da se ne more nit iztaknit, vdanete v prvo luknjico in date otroku,da se zabava:) Seveda mu/ji ni treba it po črti, če bi rajši šivala drugače:) po črti bojo še celo življenje hodili ("Because you're mine - I walk the line" - Johnney Cash)

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

To je pa spet ena super ideja:) (smo jih že veliko od vas pobrali;))

Naša mala bi tudi zelo rada šivala, pa se ji ne upam dati prave šivanke v roke.

A mi lahko zaupaš kje si kupila tako veliko šivanko?

Hvala!

veri pravi ...

Tale šivanka je plastična in gibka, ni tako trda, da bi si lahko kdo kaj z njo naredil, tako da jo komot daš tudi zelo malemu otroku v roke.
Kupila sem jih mislim da v Mulerju, na oddelku s pisarniškimi malenkostmi, sponkami in kiti za otroke (ni bila v kitu, jih pa prodajajo veliko skup in so čisto poceni - 1,5 ali 2,5 €, če se prav spomnim)