05 februar 2011

Dinozaver

Moj nečak je v dinozaver fazi. In ima rojstni dan. Torej bo ta post čisto dinozavrast! Poznate tudi vi kakega fantka (ali punčko), ki je trenutno v "dinozavrasti fazi"? 
- Ja? No, potem berite dalje, bo to prav za vas. 
- Ne? Kakšna škoda! No, nič skrbet, ta faza pride pri vsakem normalnem fantku in dandanes tudi veliko punčkah, tako da samo potrpežljivo čakajte na svoj trenutek;) Medtem pa si lahko prebrete, kaj vse lahko naredite za male dinozaverfan(atik)e:)
 Najprej rabi/mora dobit vsak otrok (in večina odraslih) za rojstni dan TORTO. Za dinozaver-fana, mora seveda vsebovat dinozavra! Torta je sicer čokoladna z orehi in vanilijevo kremo, prekrita pa je samo z marcipanom - za vse tiste, ki se zmrdujete nad tičino, hehe. No, po pravici povedano: meni je marcipan bolj všeč po okusu in verjeli ali ne je tudi cenejši od tičino mase, čeprav je iz boljših sestavin (to mi ni jasno, ampak se ne pritožujem, mi je zelo prav, da je tako:) To seveda velja, če ga kupite na debelo, v 7 kilskem škafu (a da se vam zdi, da se 7 kil marcipana pa res ne porabi v roku trajanja? Presenečni boste, kako hitro gre, hehe;).
Ta marcipan, kupljen na debelo je tudi neprimerno boljši od tistega, ki ga kupite po 100 g v živilskih trgovinah in je skoraj čisto bel in sam cuker. Ta, "tapravi" je rumen (tale jamski človek oz. njegove roke noge in glava so narejene iz osnovne barve tega marcipana in kot vidite, ni bel kot tičina - njegove beločnice od oči so edina stvar iz tičino mase na tej torti). Marcipan se da lepo obarvat, vendar barve ne bodo enako žive kot pri tičino masi. Če imate kaj zelo živo rdečega, je lahko to problem. Za bolj zamolkle barve, kot so skale in dinozavri, pa to ni pomembno:)
 Ja, vem, vem! Ko so živeli dinozavri, še ni bilo ljudi! Niti jamskih ne. Ampak c'mon! A res mislite zaradi zgodovinskega detajla pokvarit malemu dečku veselje? No, vidite;)
Kadar delate takele oblikovane torte, je prijazna pozornost, če jih vsaj malo oblikujete in okrasite tudi zadaj - da niso zanimive samo iz ene strani. Pomislite na otroke, ki bodo sedeli slavljencu nasproti - tudi oni si zaslužijo vsaj nekaj za gledat, kajne? Tu se sicer nisem kaj preveč namatrala, ker sem vedela, da bodo samo 4je otroci in vsi nagneteni spredaj, ampak vseeno opomba.
Potem je fino naredit kak mali detajl, kot je recimo tu jama, v katero se plazi gospod jamski človek. Take stvari so otrokom navadno všeč;) In to je tisto nekaj, česar ne moreš kupit, lahko pa narediš:) Detajli - ti delajo življenje lepo:)
No, potem rabijo rojstnodnevni slavljenci tudi darilo, kajne?
Tole je dinozavrasti "pliško" (čeprav ni iz pliša, ampak ne vem, kako pri nas rečemo drugače mehkim igračkam), za katerega sem prebrskala celo svojo gomilo koščkov blaga, da sem našla eno, ki ima kak vzorček, pa to niso rožice in spodnja barva ni preveč punčkasta (krpice sem pač podedovala in imam v glavnem dolgočasne enobarvne, pa še to večino črnih - izredno nepraktično za darila za otroke;)
Iz ust moli jezik iz cikcak traka, oči pa sta srajčna gumbka. Nosnice so samo nalepljene, izsekane iz filca z navadnim luknjačem za papir;) Po pravici povedano bi sama tega dinozavra naredila precej bolj pisanega, če bi si upala... Pa ne vem, če bi bil všeč fantku in njegovim staršem (malo je to ipak pomembno, saj se oni z njim igrajo; oblačijo ju samo v modro in temno zeleno, tako da sem malo skeptična okoli živih barv, čeprav so mi všeč - sploh za otroke) - madona je lažje šivat za punčke!
No, tole pa so dinozavraste rokavičke: detajli: torej zobje in greben so izrezani iz filca (ker se ne cefra), oči pa so spet srajčni gumbi.

 Ideja za okras rokavičk je iz slavne Marthe Stewart, na fotki tam so sicer zmajevske rokavice, dinozaver pa je malo prirejen (drugačen greben, pa zobje,...) kroj za rokavičke pa je prirejen od tu
No, za konec pa še dinozavrast papir za zavijanje. Ko sem iskala ideje zanj, sem videla nekje napisano: "Every boy should get a dinosaur giftwrap":D. Mi je bilo prav simpatično; ideja sicer ni bila bogvekaj, tako da sem na koncu kar narisala razne dinozavre z voščenkami in izrezala luknjo za pliškovo glavo, da gleda ven, se mi ni dalo komplicirat;). Upam, da mu bo vseeno vse všeč.

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

oh...kako je lepo biti tvoj nečak ;))
Veronika

Majci pravi ...

Kako cute, rokavičke pa sploh, love it...pa tortica....in pliško dinozaver...se pridružujem predhodnici...lepo je biti tvoj nečak;)
Upam da bomo mi tudi vsaj pol tako pridni z ustvarjalnostjo kot vi...
Pozdravček vsem!

Unknown pravi ...

Super! Imam pa eno prosnjo glede Lejline torte za drugi rojstni dan..bi delila recept z nami? :-)

Anonimni pravi ...

Kakšna dobra tortica. Bi jo prou rada znala narest. Kaj pa če bi ti en tečaj naredila :)
Pozdravček Jera

veri pravi ...

Evo, recept je že v original postu Lejlin rojstni dan, na dnu, pod PS. Upam, da ti lepo rata!

Jera, hehe, sem že razmišljala, da bi kdaj naredila kak tečaj, pa sem vedno imela občuek, da še ne znam dovolj, da bi to koga zanimalo oz. da bi se ljudem zdelo vredno. Če pa je/bo interes, se pa lahko kdaj kaj zmenimo:) V manjših skupinah, ker mam malo kuhinjo, hehe.