19 december 2010

darila za nečaka


Kaj se je skrivalo v tistih žakeljčkih za nečaka?  
V rdečem je bila tale Pošastna hobotnica:
 V zelenem pa Srečna pošast iz Smejočega planeta (oba sta iz knjige Izdelajmo pošast,TZS - to je "moja" oz. najbolj prijazna založba, pa jim lahko naredim malo zastonj reklame;):
 Ne, seveda to še ni vse: vsak od njiju je dobil še eno takole "zavozlano kapico" (sta iz istega blaga, samo velikost je različna in našiti avto je druge barve). Te kapice so praktične, da ne cukaš svojega malega občutljivčka (če imate take dušice kot jaz, potem je to precej pomembno;), ko mu jo vlečeš iz glave - potegneš za vozla/cofka/rogeka/kakorkoli že rečete tem izrastkom in tako se vmes ne more uštulit noben lasek, ki bi povzročil jok in stok;):
Tele kapice so super! Imajo namreč sposobnost, da izzovejo nasmeh naključnega mimoidočega in še bolj praktično lastnost, da jih imajo otroci (vsaj moji) strašno radi (moji punci imata vsaka po 2 taki kapici in Lejla še zdaj vztrajno izbira to kapico in rajši nosi čez še kapuco kot eno ornk kapo - zdaj je namreč premraz za takole bombažno zadevo). Kroj je izmišljen, ni pa težek:)
In žakeljčka? Sta bila tudi sama darilo: predpasnička - kroj je enak kot pri predpasničkih iz krpe, le da sta ta dva narejena iz blaga (metraže - to blago je iz Ikee, ki je sicer ne maram, ampak to blago mi je pa všeč:), najdete pa tudi pri nas kaj še lepšega, res je pa blago tu dražje):
Nanju sem ročno našila njuni začetnici iz filca, da ju ne bi zamenjevala in se kregala, čigav je kateri (bratje tako ali tako najdejo dovolj razlogov za kreganje, baje -  tako pravijo, "ja samo pričam, onako kako čujem" - sama ne vem, mam sestrici;), tako da ne rabita še enega razloga zraven;)

 No, to je pa res vse, kar sta to pot dobila. Imela sem še kakih 97 idej, vendar se mi zdi, da bosta odrasla, predno jima bom vse uspela naredit... Upam, da jima bo kaj všeč.

1 komentar:

hanele pravi ...

hvala za prijazna navodila za predpasnike. naredila svojima fantoma za darilo. pa še tale rdeč ikea material je čakal na svojo priliko v omari. hvala! pa krasen blog, z veseljem ga berem.