20 november 2010

S'mores

Kaj hudiča je to? Ma, to je ena krasna zadeva! Aja, hrana, kakopak. To je zelo hitro narejena sladkarija, ki jo imajo skoraj vsi radi (vsaj za otroke pa lahko jamčim). To je v bistvu sladki sendvič in res ne bi moglo bit bolj enostavno: dva piškota, vmes pa košček banane in stopljena čokolada:
 Načina sta dva, en je hitrejši in meni ljubši (le zakaj;), drugi pa počasnejši in bo mogoče komu drugemu bolj všeč: na polovico piškotov (ki naj jih bo vsega skup vsaj 2x toliko kot je oseb, da dobi vsak svoj "sendvič") damo primerno velike koščke razpolovljene banane (razpolovljena je zato, da lepo stoji na keksu, da se ne rola gor in dol), medtem v mikrovalovki (ali nad soparo, ampak je precej bolj zamudno) stopimo čokolado, jo z žličko nakapljamo čez banano in pokrijemo z drugim piškotom (seveda ni odveč povedat, da ne šparat pri čokoladi;) Vola: postrežemo malim kobilicam, ki komaj čakajo na hrano in jih opozorimo, da morajo popihat smores, ker je čokolada seveda vroča. Tu lahko vidite zavzetost, s katero pihata (ker so jima smores res všeč:):

 Drugi način je, da namesto da stopimo čokolado, damo na banano kar koščke čokolade in pokrijemo z drugim piškotom in vse skup damo v pečico, dokler se čokolada ne stopi. Vendar bo potem tudi banana bolj topla in mehka (meni so ljubše bolj trde, za koga še nezrele, zato mi ta način ni všeč). In ker bo vse skup - banana in piškoti vroče, bo treba še bolj pihat - takrat bojo pa nestrpni otroci postali že ZELO nestrpni... Tako da - just a thought;)... Res pa je, da v tem primeru nimate umazane posode od čokolade (ampak to se itak vsi grebejo, da bi "pomili" - beri polizali čokolado, kar je še ostane not;). Imaš pa zato umazan pekač - sicer se nič ne zapeče, tako da ni hudega, ampak vseeno - pekačev ne maram prat, ker so štorasti - in tu se jim lahko izognemo:).

Dober tek!

3 komentarji:

Unknown pravi ...

mmm, krasen comfort food za tele temne deževne novembrske dni, kolk sta luštni k zavzeto pihata :-). Zagotovo bomo poskusili.

mateya pravi ...

joj se lepo sliši ta sendvič, samo Inara bi prvo dala keks dol in pogrizla čokolado ven :D

veri pravi ...

Ma, pusti, naj jejo, kakor hočejo, saj na koncu itak nič ne ostane:)