14 november 2010

Današnje kosilo: zelenjavni obrazek in Jakčev čarobni fižol

Ta vikend sta punci bili bolj tako-tako (Lejla ima danes vročino, obe sta pa bolj jokavi že cel vikend - kar sicer ni v njuni navadi, sta vesela otroka sicer - hvalabogu!!!), pa še stanovanje preurejava (ljubi samček se bori s plesnijo, jaz se spopadam s svojim kompulzivnim hrčkarstvom in poizkušam dat kako stvar stran;) - skratka precej dela doma,  zato nismo nič kaj dosti vandrali okoli in nimam nobenih pametnih slikic.  Smo pa zato jedli:). In to dobro:). In veliko:).


Dostikrat mi ljudje napišejo, da bi radi videli, kaj jemo, ker se pač stvari včasih hecno imenujejo. Recimo tale Jakčev čarobni fižol: 


 Včasih pa imajo jedi zelo navadna imena, pa izgledajo hecno in bi jih jaz rada pokazala. Recimo tole zelenjavno faco - ok, ta je čudna, zato, ker sem hrano predevala iz take lepe glinene skodelice, kot jo vidite na prvi sliki in v kateri se je pekla. Malčkom pač ni pametno servirat hrane v vročih skledah;). Zato je tale obrazek malo hecen, ampak malihdveh to ni motilo.


Edino, kar ju je motilo, je bilo to, da je premalo paradižnika (samo usta). Ampak na to sem bila že pripravljena in sem zrezala 2 paradižnika za zraven - najini otroci namreč obožujejo paradižnik! Ne vem, kaj je narobe z njima, da nista normalna otroka, ki se kremžita ob vsaki zelenjavi...? No, nama je prav:) Ker njiju lahko dejansko "izsiljuješ" s paradižnikom: "če to pospraviš, dobiš paradižnik!" In že šiba! Ne moreš verjet! Ampak taki sta - izven serijski;) Le kje sta se vzeli, hehe...

2 komentarja:

mateya pravi ...

joj, srečnica :D naša je tak extremist. do 2,5 leta samo zelenjavo in krompir, bognedaj da je kak atom mesa kje notri - potem se neha vse skupaj jest. zdaj pa samo meso in jačka - vse drugo je totalno nezanimivo - vredno stradanja. mislim, pa se mi zdi da dobro kuham, samo mi taka izjemno naporna zbirčnost včasih res za milisekundo malo zamaje samozavest :D

jedla bi brez problema samo čokolado, musli, določeno sadje, meso, jačka in kruh. vse drugo ji je pa jamr, jamr jamr.. je čist brez raznolikosti, to naše dete..

Majci pravi ...

super, tole bi pa pomoje še nam teknilo, kljub temu da je žlica še na Vi;)