29 junij 2013

Čarobna pokrivala, Ana Desetnica, Emonci v Ljubljani in še kaj...

 

Poleti je Ljubljana čarobna! Ves čas se nekaj dogaja! Ena bolj odmevnih je Ana Desetnica. Te slike so sicer izpred let, ampak upam, da nam bo tudi letosuspelo ujet nekaj zanimivosti:) Tole sem enkrat že objavila, vendar so se takrat slike nekam skrile, zato še enkrat - pa da vas povabim na Desetnico, ki je zdaj že v več krajih - v Lj. bo od 1. do 4.7.

Takole smo delali čarobna pokrivala...

Prva faza - pomerjanje klobuka ali je velikost prava.

Ena od variant. Komediant jih je pokazal vsaj 6, mogoče še več, vendar nas je prosil, da takrat vmes ne slikamo. Prav zabavna ulična aktivnost, sem vesela, da smo jo ujele!
Tale kapica je škratovska - itak, menda niste mislili, da ne bosta izbrali škratovske variante?:D Mimogrede, če koga zanima, kam se je zagledala Ronja- po Ljubljanici so veslali kanuisti:

V Ljubljani lahko poleti vidite tudi Emonca ali Urško in Povodnega moža na hoduljah:

In ko smo se vračali domov, se je mali škratek skril takole med zeleno rastje... V živo je izgledalo veliko boljše, vendar tale fotkič brez možnosti samosvojega fokusiranja (samo autofocus) ne ujame vedno čarobnosti trenutka... Bo boljše - nekoč... če boste ostali do takrat z mano;).

In še ena možnost čarobnega pokrivala - lončnica - rožica:

Uživajte in poizkušajte naredit svoja pokrivala iz kosa rjavega papirja - poceni, zabavno in otroci so navdušeni - tistega zmečkanega papirja se zlepa ne boste znebili;). (Upam, da bosta na morju pozabili nanj in bo lahko vmes čudežno izginil:D).
Poletni pozdravček!

24 junij 2013

Sprehod po Ljubljani

Kmalu se začne Ana Desetnica in še kup drugih festivalov in uličnega dogajanja, tako da je čas, da vas povabim malo v prestolnico:) Tudi kadar se nič kaj dosti ne dogaja, zna biti prav zabavno, če imaš male ob sebi;) Splezajo v suho fontano ali se nastavijo kapljicam, kadar je v njej voda.

Oni vidijo svet drugače in recimo slikanje kot povodni mož in Urška, je zanje lahko doživetje, ki se ga veselijo vnaprej vsakič, ko greste mimo table in nimate s seboj fotoaparata ali še enega para rok, ki bodo otroka držale v zraku medtem, ko jih boste slikali.

Zato prijazen nasvet: če greste kam, si vzamite malo rezerve - za raznorazne postojanke, ki bodo otrokom tako všeč:) Kaj pa bi si lahko pogledali v Ljubljani:
- Ljubljanski festival je že v polnem teku, dogajanja pa je preveč, da bi vse pisala sem - poglejte tukaj
- od 26. do 28. junija si lahko pogledate razne klovnovske nastope; sama sicer nisem strašna ljubiteljica klovnov (se jih pa ne bojim - do pred kratkim nisem vedela, da resnično obstaja strah pred klovni, tako kot pred pajki - no, saj ti niso nič bolj strašni:D)
- na Ljubljanskem gradu se je ravnokar odprla razstava fotografij Arneta Hodaliča "Njegovih 25 let Indije", odprta do 1. septembra
- na Krakovskem nasipu so vedno na ogled kakšne zanimive fotografije, pred kratkim so bile prekrasne mikroskopske slike diatomej, zdaj so mislim da Ljubljanske strehe, vsekakor lahko mimogrede pofirbcate;)
- julija (3.-7.) pride spet na obisk Ana Desetnica, to se res splača prit pogledat, sicer pa ni samo v Ljubljani:)
- od srede julija do srede avgusta lahko uživate v kinu pod zvezdami na ljubljanskem gradu

Pa še nekaj bolj otroško obarvanih zabavnosti:
- na ulicah Sezam spet pripravlja program za otroke
- julija si lahko ogledate Urško in njenega Povodnega moža na hoduljah, kasneje pa vsak četrtek Emonca na hoduljah v Stari Ljubljani.
- če imate otroka, starega med 7 in 12 let, se lahko pridruži Poletavcem v Mestni knjižnici Lj. - sicer pa lahko berete po pol ure na dan, tudi če ste starejši od 12 let:D
- poleti se res splača iti tudi v ZOO, ki sem ga tu že večkrat hvalila - zdaj imajo prenovljeno tudi drugo igrišče, obe z res zanimivimi lesenimi igrali in še v zemljo vkopane ogromne trampoline (prosim sezujte se, preden greste gor - marsikdo spregleda znak)
- če si želite samo malo miru in zelene idile, pa zavijte v še vedno brezplačen Botanični vrt, mogoče si prej sposodite še knjigo Pravljične poti Slovenije in preberete zgodbo o Napoleonovi lipi - v senci prav tega krasnega starega drevesa - ne morem verjet, da nisem objavila še nobene objave o Botaničnem vrtu - pa že 3 imam napisane:D
- poleti lahko pripeljete otroke na pravljične ure v labirint Umetnosti 
- nekaj bo spet organiziral Škuc (punci sta bili jeseni in pozimi navdušeni)
- če ste zamudili Srednjeveški sejem, ste spet vabljeni 21.7., 18.8 ali 22.9.

Nekaj idej pa lahko najdete tudi na lanskem seznamu. Upam, da je komu pomagal seznamček dogodkov, izbran in neorganiziran po trenutnem razpoloženju in zmedeni logiki raztresene mamice:D.

23 junij 2013

Darilo za novo članico

Naši najboljši sosedi so dobili punčko:) Prihod novega dojenčka na svet je vedno nekaj magičnega, pa če se to dogaja vam ali pa komurkoli v okolici... Novorojenčki imajo to čudovito možnost, da izvlečejo iz vsakega nasmeh in obvezni: "iiii, kako je majhen/na!" Ne glede na to, koliko otrok je človek že imel, preden je videl najnovejše malo dete, vedno znova se čudimo, kako majhni ljudje se rodijo:) 

Vendar se v vsej magičnosti novorojenčkov hitro lahko počutijo zapostavljene veliki bratje in sestre... Zato sama vedno pazim, da če prinesem karkoli za dojenčka, obvezno prinesem še za starejšega brata/sestro. (obratno ni nujno, dojenčki ne zamerijo;). Tokrat je bratec dobil predpasniček po "kroju" iz katerega sem jih naredila že res ogromno.

Tole je bolj za hec kot zares - dve plenički, par nogavičk in dva kosa blaga zavito v pupiko. Več o tem naslednjič, če bo koga zanimalo:)

Pa še nekdo je navadno zapostavljen, ko dobi dojenčka - in ta nekdo je mama:D. Jap, zato zelo rada dam za darilo nekaj, kar bo prav prišlo ravno mami:). Tokrat si je soseda tako in tako že sama želela sling, po kroju kakršnega imam sama in sem ji z veseljem ustregla (malo pozno, a bolje pozno kot nikoli).

22 junij 2013

Kokice - uradno kokoške


Na kmetiji je lepo, ijaijao! (če travice še ne cveto, ijaijao:D  dodatek z alergijke)
Kako fino je, če imata babi in deda vikend nekje bogu iza nogu, a? Tam, kjer je vse še tako čisto, da lahko otroci jejo trobentice brez skrbi, da bi jih mama ustavila: "Joj, pa ne tu, ko je cesta čist zraven, vidiš, da grejo vsi izpuhi direkt gor!  Joj, pa tu je pa ravno sosedov kuža prej lulal... Ne, ne, tam pa sploh ne, tam pa ni samo lulal!" :D
Sem jima obljubljala ves čas, da bosta tukaj pa lahko jedli  in nabirali trobentice po mili volji! In sta jih nabrali še za domov za solato:)




Ampak to še ni vse! Deda goji tukaj še kure! In punci vedno, kadar smo tam, pobereta jajčka:) Najprej sva mislila, da jih babi in deda prej par dni šparata, da so vsa gnezda polna, vendar sta nam povedala, da ni tako, da so kar kokoške tako pridne in lepo nesejo jajca:)











In tudi to še ni vse! Te kure so tako zaupljive, da se pustijo božat!!!
Kaj češ lepšega? Ste vedeli, kako zelo mehko perje imajo kure? Kdaj ste nazadnje uspeli kakšno pobožat? Najdite kak kraj, kjer se to da, če pač nimate te sreče, da bi živeli bizu prijaznih kokošk... Ker je res luštno:)













Kure so vseeno malo skeptično gledale, ko se je mali zakadil mednje, zato mu je pomagal deda:)












In še najlepši temnolaski, da je prijela svojo kokico:)


















Uh, je težka, mami!
















Počasi so poštudirale, da jim tudi najmanjši nič noče in se pustile lepo božat:)















Potem pa je tako našel novo zanimivost... Štor oz. tnalo! Gor je mrgolelo malih zanimivih bitjec (mami in oči sta se strinjala in poizkušala določit vsaj do družine:D)

21 junij 2013

Pincetiranje

Zdaj že dobro poznate sistem "pusti naju spati" in samo objavim še eno idejico. Samo za intermezzo, te aktivnosti so dobrodošle tudi kadar morate skuhat kosilo in so otroci rahlo razposajeni (beri: divji) in pričakujete kake obiske, ki se morajo kam usest, zato nočete, da recimo obrnejo celo stanovanje na glavo ali morate takoj po kosilu nekam it in boste pozno prišli nazaj in bi zato radi ohranili neko stopnjo reda v igralnici ali kaj podobnega;)...
No, tukaj sem jima pripravila gumice - ala zapestnice, ki se nataknejo na roko, v različnih oblikah - ni prav draga reč, je pa uporabna na veliko načinov in tu je eden: dala sem jima dve posodici, leseni pinceti (na sliki je samo ena) in gumice in sta jih morali prepincetirat - to ni tako lahko, kot se morda sliši, ker so med seboj zamotane in morata sodelovat, da rata:) Bingo, hehe:) Fajn za male prstke, pa 10 minut miru, kaj češ lepšega:) Če dela samo en otrok in je malo mlajši, pa prej odfecljajte gumice, da jih bo lažje ločit. Seveda bi zadeva delovala tudi z navadnimi gumicami ali čimerkoli malim, samo te so pač pisane in v obliki raznih stvari in zato jih otroci dalj časa gledajo in se malo dlje igrajo  (beri:vi malo dlje spite;).

20 junij 2013

Pozdravi se!

Če še niste opazili, sem zadnji teden nekoliko bolj pridna z objavami. Razlog je zelo preprost. En fajn možek ene še bolj fajn punce se mora pozdravit in ker od daleč ne morem naredit ama prav nič kaj dosti, razen, da jim vsem pošiljam dobre misli in navijam zanje, sem se odločila, da ji bom poizkušala pomagat s tem, da jo bo na blogu vsak dan nekaj čakalo, da ne bo ves čas mislila na to. Vsi rabimo kdaj premor.

Zato sem jim najprej poslala čestitko. Ampak mogoče bi lahko naredila še eno malenkost: ker ta blog berejo v glavnem fajn ljudje, ker za tazoprne itak ni nič pametnega tu gor in so jo že zdavnaj popihali drugam, bo zdaj vsak od teh fajn ljudi pomislil nanje in jim poslal dobre misli. Torej bi se moralo po zakonih vesolja, karme ali vsemogočnega, če obstaja, to nekje poznati... No, škodit vsekakor ne more:).
Tudi če se kdo vam ljub kdaj znajde v nevšečnem položaju, da zboli, se poškoduje ali kaj podobnega, bo verjetno vesel kartice - ni treba, da je fensi šmensi, lahko je taka čisto na izi, važen je namen:).

PS: Držim ti palčeve i navijam za tebe! (Riblja čorba)

19 junij 2013

Bonbončkologija

Pred kratkim sem naletela na stran, kjer se ukvarjajo samo poizkusom in ustvarjanju z bonbončki. Čeprav nismo ravno na bonbone strašno mahnjeni (ampak čokoladni so seveda izjema, ti nikoli ne ostanejo;), mi je bila ideja simpatična in sem vedela, da bo malima všeč. Ne rabiš skoraj nič, narejeno je takoj, pa dogaja jim:) Pa fino je, če lahko vse dobljene bonbone še za kaj koristnega uporabiš, preden jim 2x rok poteče (ja, ko smo to delale, sem zmetala 2 vrečki bonbonov stran... smo jih pozabili...)

Najprej smo bonbončke razporejali v mavrico in barvno kolo - mimogrede se naučijo marsikaj - če jih zanima, jih lahko učite celo primarne in sekundarne barve, pa komplementarne, ki so si nasproti v krogu itd...

Potem sta naredili mavrico iz različnoh bonbončkov...

In nato so jih vsi trije zmetali v vodo, da bi videli, kateri bonbončki plavajo in kateri se potopijo. Punci sta poizkušali rezultate tudi bolj ali manj uspešno napovedati vnaprej.

Na mehkem penastem medvedku je zelo enostavno razložit, zakaj nekatere stvari plavajo, ker se to, da je poln zraka, čuti pod prsti.

Veselo bonbončkanje!

18 junij 2013

Prvič od doma

Zadnjič je naša zlatolaska prvič šla za nekaj dni od doma - z vrtcem. Seveda je bilo treba napokat torbo s stvarmi in jo označit. Ker mala še ne zna brati (čeprav svoje ime bi še, ampak zakaj pisat samo ime, če lahko narišeš risbico? Mislim - otroku, no;)), sem ji narisala njenega škratka. Pa seveda zato, ker sem taveliki, ko je šla tudi - in čim postaviš standarde pri tavelikem otroku, se jih ne losaš več:D.

Ampak če jim pa toliko pomenijo ti detajli! In to zdaj - čez par let bom tečna mami, ki nič ne razume in ni kul... torej boljše, da uživam, dokler jim še lahko ustrežem s kakšno majhno malenkostjo;) Take bedarije res priporočam, ker ne moreš verjet, koliko jim pomenijo! Vsakič me presenetita!

No, še ena taka reč "Ronji si tudi naredila", je pa nahrbtniček. Vsem trem sem že naredila nahrbtničke za v vrtec in so ok, lepo služijo namenu, vendar so premajhni za kakšna pohajkovanja. In ker sem Ronji naredila njen lasten nahrbtniček, ga je seveda hotela še tamala - me že nekaj časa žica zanj, zdaj pa je bila končno prilka, da sem se spravila in ga res izgotovila. Narejen je iz nepremočljivega blaga, ker so šli tudi v jamo in je za v mokro okolje tak bolj praktičen. Seveda ni treba omenjat, da je temnolaska takoj želela enakega... Začaran krog, hehe:D. Po svoje še dobro, da mali še ne govori...

17 junij 2013

Sadni sladoled

Koooončno smo pričakali poletje in temu primerne temperature! Ja, uživam, kadar je 30+ in meni trenutno stanje zelo odgovarja - oz. trenutno je še celo malo mraz, ker je še zgodaj zjutraj:D. Ne mi zavidat, jaz pa celo leto zmrzujem;). Ampak zdaj je konec mraza (upam, sploh ker imamo planirano zabavo zunaj v kratkem...) in zdaj je čas za... za SLADOLED, vendar!

Otroci in nekateri starši ga nimamo nikoli dovolj! Ampak preveč sladoleda ni dobro, ker je not kup ejev in maščob itd itd... smo že enkrat razpravljali o tem, a ne?;) Rešitev je sila preprosta: domači sladoled:)
Tale je narejen samo in izključno iz zmrznjenega sadja - konkretno iz 2 banan (olupiš in zmrzneš) in skledice goji jagod (niso moje omiljene, navadne so boljše, dajo pa neverjetno barvo!). Nič nezdravega, samo sadje, ki je zmrznjeno navadno tako hitro, da celo obdrži precej vitaminov, tako da si lahko končno rečete, da je sladkarija res dobra za vašega otroka, kot vas non stop prepričujejo v reklamah za raznorazne cukraste mastne zadeve, ki mleka in sadja od daleč niso videle;).
Za vse skeptike: ja, zadeva je čisto dovolj sladka, pa veste, da smo sladkosnedi;). Moji zlatolaski je celo najljubši sladoled samo iz jagod in brez banan ali česarkoli drugega - ki sploh ni tako sladek, je pa seveda dober:). Če so vaši otroci navajeni zelo zelo sladke hrane, potem dodajte na začetku malo medu ali kakega sladkega sirupa, kasneje pa lahko te količine manjšate, če želite prit do samo sadnega sladoleda. Sicer pa so banane dovolj sladke, poizkusite;).

Kako tak sladoled naredite? Če nimate strojčka, ki je narejen prav za tak sladoled, potem se splača banane in večje kose sadja narezat na koščke, preden jih daste zmrznit, da olajšate svojemu strojčku delo kasneje. Ko je zadeva dobro zamrznjena (po cca 24ih urah), date sadje za kakih 15 minut v hladilnik, da se malo omehča, jih ločite na posamezne koščke in nato ga zmeljete v multipraktiku v zmrznjeno kašo, ki jo potem lahko lepo servirate s kepičarjem (una žlica za sladoled). 
Otroci (vsaj moji) najrajši dobijo sladoled v kornetu, ki so tudi zelo poceni in se splačajo - imate manj posode za pomivat in še ven lahko greste s sladoledom:). (Znate pa imet kako majico več za oprat, ampak saj otroške majce itak navadno zdržijo 1 dan, pa sladoled v kornetu ali posodici;).

Zelo zelo malo dela, zelo poceni (4 velike porcije stanejo cca 2-2,5€, odvisno od izbranega sadja) in zelo zadovoljni otroci - recept za uspeh, hehe:)

08 junij 2013

Sistem "pusti naju spati"

Že zadnjič sem razlagala sistem "pusti naju spati", ki pri nas vključuje hrano (itak:D) in igrico za punci - oboje ju čaka na kuhinjski mizi, ko se zbudita v soboto ali nedeljo. To ni vsak vikend (sploh ker smo ob sobotah hodile na lutke), ampak sem pa tja pa paše, sploh če mali žura (kar pa je skoraj vsak vikend, pa tudi med tednom:D). Hrana je pri nas nujna, ker je prva stvar, ko se tamala zbudi, da pride povedat, da je lačna in je čudovito, če ji lahko v polsnu odvrneš, da jo čaka hrana v kuhinji in odcaplja jest - sploh je čudovito, če pri tem ne zbudi svojega bratca:) Pa itak pravijo, da je zdravo jest zajtrk in to ne čez par ur, ampak ko vstaneš (tega nisem mogla nikoli, dokler nisem začela dojit, od takrat pa komot zjutraj zmažem tudi kaj konkretnega - je pa res, da že skoraj 7 let dojim ali sem noseča ali oboje hkrati:D)
Ampak nazaj k sistemu "pusti naju spati", kako to deluje? Zgleda zadeva tako, da pripraviš nekaj za jest (recimo makovko in jo pokriješ s prtičkom, da se ne izsuši), ali pa oprano jabolko in zraven tisto rezalo za jabolka (to potem dlje traja in imaš dalj časa mir:) ali kako malo sladkarijico, če smo ravno kaj spekli (recimo kake rogljičke ali mafine ali kaj podobnega). Na morju sem jima pripravila domače kruhke, ki sem jih napekla in zamrznila, potem pa vsak večer dala dva ven zanju (slika zgoraj). Lahko ne komplicirate sploh nič in date na mizo neko sadje, ki se olupi, pa je. Navadno postavim stvari na leseno desko, ker je lepa in ker se ne razbije:) (se nama je namreč že zgodilo, da sva morala vstat zato, ker sta razbili krožnik, na katerem je bila hrana:D). Če se prejšnij dan zmenite, lahko pripraviš tudi kaj hladnega in postaviš v hladilnik na najnižjo polico (oz. tisto, ki jo otroci še dosežejo).
Zraven pa pripraviš še kako igrico. Lahko se znajdete kar s kakimi sestavljankami (klasičnih družabnih iger ne priporočam, ker vas bojo ali prišli zbudit, da se igrajte zraven ali pa se bojo v roku 10 min. skregali in boste morali vstat zato, ker bojo preglasni, da bi lahko v miru drnjohali;), ali date na mizo kar liste ali pobarvanko in barvice (ja, vem, pobarvanke so strup za otroke:D, ma če bojo 1x na mesec barvali, jih ne bo konec, se pa vsakemu otroku splača met spočite starše;).
Lahko pa zadeve malo bolj zakomplicirate in pripravite vsakič kako novo igrico iz raznih enostavnih materialov, to je navadno otrokom še bolj všeč (beri: dajo dalj časa mir in lahko dalj časa spiš:). Moja najljubša temnolaska je recimo nora na raznorazne "nalogice", sploh so ji všeč zadeve, ki jih najdem na raznih homeschooling blogih, najrajši pa ima, če ji sama nekaj sestavim (narišem in napišem, glej drugo sliko). Tamala pa ima rajši bolj otipljive zadeve, kot je recimo tale skrivnostna škatla s škratki (zadnja slika). Lahko pripravite za vsakega otroka posebej, sama navadno ne kompliciram (ne morete verjet, a ne?:D) in pripravim obema eno reč, pa pač enkrat nekaj, kar je eni bolj, drugič pa to, kar je drugi ljubše.

Upam, da vam bo sistem dobro delal. In četudi zaradi mlajših ne morete dalj časa spat, včasih paše če ne drugega vsaj v miru podojit dojenčka;). Otroci imajo namreč zjutraj ogromno energije (vsaj moji), odrasli pa ne nujno (vsaj ne midva, nisva jutranja človeka)... In to je en tak fajn "bypass";).

01 junij 2013

Knjižnica

Spet se nam obeta en "lep vikend", ko ne bomo mogli ravno posedat po travi (vsaj ne z malimi otroki, ker pač nočemo, da so mokri pri 13°C;), zato bi vas povabila kar v knjižnico
Obožuejmo knjižnico, če slučajno kdo še ni uganil;). Zakaj? Jasno, zaradi knjig. Ampak to še ni vse! V Ljubljanski mestni knjižnici (Otona Župančiča, v samem centru mesta) imajo reeeeees lepo urejeno nadstropje za otroke! V kotičku za igranje je tale velika Kosovirjeva žlica (saj poznate Kosovirja na leteči žlici od Svetlane Makarovič, ne? Če še ne, si jo izposodite, ker je res fajn knjižica:)), poleg tega pa še kotiček z mizicami in stolčki in lesenimi igračami in nobene pojoče plastike nikjer:) Res luštno urejeno!
Imajo eno mizo, poslikano s cesto in gor lesene avtomobilčke (ne me vprašat, zakaj tega nisem slikala, tam so bili vedno drugi otroci, ne moji...:D), vsake toliko malo zamenjajo igrače in dekoracijo, včasih so imeli recimo tak princeskast grad, zdaj pa je kosovirjeva žlica. 
Tu sem tudi prvič videla tisto leseno sadje "za narezat" (ki se zlepi skup z ježki), ki sta ga punci tako oboževali, da smo morali zato hodit v knjižnico, da sta se igrali z njim:D. No, potem sem ga našla in zdaj ga imata doma, tako da se lahko v knjižnici posvetita knjigam:)
Ok, za "velike" otroke je poskrbljeno, kaj pa čisto tamali? Ki ne dajo nikoli mira in jih je povsod polno? Ne boste verjeli, celo na take so mislili:)

Mali je bil čisto očaran nad akvarijem (pa seveda oči tudi, profesionalna deformacija, hehe:D)

Takole sta preštevala, koliko vrst je notri in ugotavljala, kako le jim preživijo vsi rakci, da tako lepo spucajo akvarij:)

Lej, oči, tisto tam, tisto mam najranši!

Sicer pa je knjižnica seveda namenjena branju knjig. In  ni lepšega kot sedet v naročju in poslušat pravljico, ki si si jo izbrala...
Če se vam slučajno kdaj ne da brat pravljic (se zgodi, smo samo ljudje - no, vsaj večina, ki to bere;), pa lahko otroke odpeljete na Ure pravljic. Imajo jih skoraj v vseh knjižnicah po sloveniji in jih večinoma starši povsod pohvalijo:)

PS: enkrat se moramo res spravit še v Igroteko - knjižnico, kjer si lahko sposodiš tudi igrače! Se spravljamo že par let! (Nam je malo od nog:D) Upam, da nam letos uspe:) In upam, da imate tudi vi tako lepe spomine na knjižnice:)

PPS: enkrat bi rada naredila neko interaktivno zadevo, kjer bi vpisovali vse zelo fajn knjige, ki jih priporočamo drugim strašem za otroke.  Poleg vseh klasik, ki jih vsi poznamo (Pika Nogavička, Gimmove pravljice itd...) Kaj takega, kar se mogoče ne spomniš takoj, pa je dobro. Zadnjič smo recimo brale Groznovilco in je lušna. Pa Kosovirja na Leteči žlici sta super. Vem, da obstajajo Zlate hruške, vendar predn se človek spravi nad tistih 50 naslovov... je včasih lažje, če gre to postopoma in da je zraven še komentar, da veš, če bo primerno za tvoje otroke. Predlogi? Gotovo obstaja kaka spletna aplikacija, ki to zna:).