06 december 2010

Miklavži ali karsižebodi

Kot verjetno že veste, pri nas nismo verni: tu živiva dva ateista (mami in oči) in dve neodločeni (tamalidve pač še ne moreta imeti svoje veroizpovedi, ker sta še otroka - če meni ne verjamete, vprašajte Dawkinsa;)). 
Tudi v moji primarni družni ni bil nihče veren, vendar smo vseeno imeli Miklavža. In meni se je vedno zdel tak fajn gospod, ker pride taprvi in ti pomaga počakat dedka Mraza (ki je jasno, "tapravi" in se lahko pred njim vsi ostali skrijejo;), ker ni noben tako fajn in tako prijazen in je edini, ki ni tako zelo pridigarski in ti prinese, pa če si bil priden ali pa ne;) - preverjeno;). 
Ampak tudi Miklavž je ok. Zato sem hotela to tradicijo nadaljevati, vendar ljubi samček ni bil preveč navdušen nad idejo o Miklavžu z angeli in vražički,... ker je pač to za verne itd... Ampak ni bil prav odločno proti, ker je argument "otroci majo radi" pri nas kar močan.
 
Potem pa je dilemo rešila kar najina prvorojenka: pri nas namreč nosi Miha Klavž. No, s tem Mihatom se pa moj najljubši samček zelo strinja in mu je strašno simpatično, da imamo eno čisto svojo tradicijo. Tako lahko gremo na Miklavžev sejem in na njegov sprevod (meli smo se super:):
(čeprav je bilo mraz):
Pa mi kljub temu naš Miha omogoča veliko več oblikovalske svobode kot pravi Miklavž, ki je  belem in s tisto zavito palico. Take smo delale že lani, pa kar nekaj variant parkljev sem že naredila (a je to naključje, da je vedno od "zlobnih likov" veliko več variacij in da so 1000 x bolj zanimivi kot "tadobri"?) No, letos pa si lahko izmislim Mihate, kakršne hočem. In naši bojo imeli rdeče kapice, zato, ker imamo malinovo marmelado odprto. Drugo leto bojo mogoče z oranžnimi, če nam bo pasala marelična, hehe. Če bojo sploh spet kvašeni...
No, polovico smo jih spekle (vse tri skupaj, seveda! Veste, kaki učki!!!) še predno smo šli ven, polovico pa potem, ko smo se vrnili. Potem sem jih samo še okrasila, da smo jih nastavile Mihatu na mizo (revež se mora malo okrepčat po vsem napornem raznašanju daril, pa z nečim ga moramo podkupit, da pride k nam... saj veste, da Miha Klavž ne nosi prav povsod...) in potem jih je Miha s svojimi škrati zavil za darila (kar jih pač ni pojedel):

 
Nekaj so jih dobile moje super sodelavke, nekaj pa mi v miklavževih nogavicah (o teh pa jutri:).

2 komentarja:

Majci pravi ...

Škoda da se nismo srečali, tudi mi smo se kengurujčkali, sicer bolj na daleč pri sprevodu. Sem še gledala če bo kak znan, pa en tisti tricikel za kolo je bil, pa ne vas:(
Miha Klavž je zakon! Lahko kopiramo?
Res si zakladnica idej...

veri pravi ...

Komot kopirate, nismo prijavili na patentni urad;) Več Mihatov Klavžev, bolj veselo bo;) (ja, vem, da se pravilno sklanja Mihov, ampak se tako neumno sliši, da ne morem uporabit v stavku;)